21 Mayıs 2009 Perşembe

ÇİLEK SOSU ve HİNDİSTAN CEVİZİ AROMALI HAZIR KEK UNLU KEK




ne zaman eve çilek alsam eve gelinceye kadar mayışıp kalıyorlar...bir ikisini kurtarıp yedim yedim ,bir sonraki güne püre olmuş şekile dönüşüyorlar.....

halbuki tezgahlarda ne kadarda güzel görünüyor.....

Allah'dan çileği reçel ,sos gibi şeylere dönüştürme imkanımız var.....

bende tadını merak ederek aldığım sinangil hindistan cevizi aromalı kekun ile kek yaptım,çileklerimide sos olarak değerlendirip kekimi zenginleştirdim....aslında kekin tadı o kadar güzel oluyorki sosa mosa ihtiyacı yok..benim gibi hindistan cevizinin aromasını sevenler mutlaka alıp denesinler.....muffin ve kurabiyedede çok güzel olacağını tahmin ediyorum....


bu tarifimide aynı zamanda annelere özel ve güzel tarifler etkinliğinin sahibi sevgili özlemhana gönderiyorum....kendisine kolaylıklar diliyorum bu güzel etkinlikte....


canım annem çok sever sade keki...sıradaki tarifim sade kek seven annelere gitsin....çilek sosumda sade keki sevmeyenlere gitsin:)


sos tarifinide sevgili arkadaşım ebruakından aldım....çok güzel oldu...ben miktarı artırdım...haşat olmaya yüz tutmuş çileklerim fazlaymış meğer....nefis oldu..teşekkürler tarif için....

öncelikle hindistan cevizi aromalı kekunlu kekim...
malzemeler....
  1. 2 adet iri yumurta
  2. 1 su bardağı şeker(benim su bardağım çok büyük değil)
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 1 su bardağı süt
  5. 1 adet vanilya
  6. kabartma tozu kullanmıyoruz..kekunun içinde var....
  7. isteğe göre bir çay bardağı hindistan cevizi(ben kullanmadım)
yapılışı.....
  1. yumurta ve şeker iyice çırpılır...
  2. yağ,süt eklenir...çırpılır...
  3. vanilya ve kekun yavaş yavaş katılarak ne katı ne çok sıvı hamur hazırlanır..
  4. istenen kalıpta kürdan testi eşliğinde 180 derceli fırında pişirilir...
çilekli sos tarifi.....(ben yaklaşık yarım kilo kadar çilekten yaptım..şekerini ona göre ayarlayarak koydum)

  1. 10 adet orta boy çilek
  2. 3 tatlı kaşığı toz şeker
yapılışı.....

  1. Çileklerin saplarını koparmadan yıkayın ve iyice kuruyuncaya kadar süzgeçte bekletin.
  2. Toz şeker ile birlikte doğrayıcınızın içine alıp, püre haline gelinceye kadar çırpın. (Toz şekeri tadına bakarak kaşık kaşık eklemenizi tavsiye ederim. Çünkü çileklerin tatları her ay aynı olmuyor.)
  3. Kalın tabanlı çelik bir tencereye püreyi koyup, arada karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve yine arada karıştırarak 1-2 dakika daha kıvam almasını bekleyin. Altını kapatın.
  4. Ilınınca dilediğiniz tatlı veya kekte servis edin. Hemen kullanmayacaksanız, oda sıcaklığına geldiğinde, kuru cam bir kavanoz içine koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz.

13 Mayıs 2009 Çarşamba

KEBAPLARDAN SEÇMELER....PAPARA,ET ŞİŞ VE EV USULÜ İSKENDER TARİFİ






bugün öyle tarifler eklemişim ki vegan olanlar bu sayfaya bakmak istemeyecek......

evet veganlar.....ilk gördüğümde çok şaşırmıştım.....nedir veganlık?

veganlık:hayvansal hiç bir ürünü tüketmemek demek....

sadece et yemeyenleri anlıyordum ama vaganlık çok ayrı bir konu....hazır kek bile yiyemiyorlar...içinde peynir altı suyu olduğu için..yumurta olduğu için.....yani hayvandan elde edilen hiçbir şey....ben saymakla uğraşmıycam......eğer merak ederseniz bu konuyu tıklayın....

ben et ,süt,yumurta yemeden duramam...dünyada olan bütün besinlerin yenmesi gerektiğini düşünüyorum.....hiçbir şey sebepsiz yaratılmamıştır......

ama yanlış anlaşılmak istemem...saygı duyuyorum ....benim için farkeden bi durum yok..ister yesinler ister yemesinler...her insanın kendi seçimidir.......

ama veganlara kolaylıklar diliyorum....

öncelikle papara tarifimi yazayım.....canımın içi yeşildomatesimden aldığım bi tarif....yoğurdum az kalmış onun için bol yoğurtlu yapamadım.....nefisti tarifi......teşekkürler canım benim.....

malzemeler....
  • 1 adet pide(ben normal ekmek kullandım)
  • üzeri için yoğurt

sos için....
  • bir baş soğan
  • zeytin yağı
  • iki yemek kaşığı salça
  • 100 gr kıyma
  • iki su bardağı sıcak su
  • tuz,pulbiber,karabiber,kıyılmış maydonoz...

  • yapılışı...pideler küp küp doğranır borcama alınır..
  • fırına alır hafif kıtırlanması sağlanır...fırından alınır üzerine iki bardak sıcak su gezdirilir...yumuşanması sağlanır...
  • diğer tarafa zeytinyağında soğanlar kavrulur..kıyma eklenir..daha sonra salça eklenerek karışırılır...
  • Tuz ve biberlerini ekleyin.
  • Kaynamaya bırakın. 5 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli. Ocağı kapattıktan sonra sosun içine kıyılmış maydanoz eklenip ve karıştırılır...
  • ıslatılan ekmeklerin üstüne bolca yoğurt dökülür...
  • en üstünede yapılan sos dökülür..
  • afiyetle yenir....
EV USULÜ İSKENDER TARİFİ.....


bunuda canım arkadaşım abı hayattan aldım.....tabiki buda nefisti.....teşekkürler canım tarif için...
tarifi çok önceden denemiştim....şimdi yayınladım.....fotoğraf pek güzel çıkmamış...acemilik günlerimden kalma bi görüntü..yenisini yaparsam yeni fotoğrafla değiştiririm.....:)

tarifi aynen aktarıyorum......

  • Malzemeler:



  • Yarım kilo et (dondurucuda bekletilip çok ince doğranmış)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 -2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pide(ben normal ekmekle yaptım)
  • Yoğurt
Sos için;



  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
Hazırlanması:
  • Dondurucuda beklettiğimiz etleri çok ince olarak doğruyoruz (dondurucuda bekletilen etler çok ince doğranılabiliyor).1–2 yemek kaşığı tereyağı ile pişiriyoruz. Pişen etlerimize 1 su bardağı sıcak su ekleyip birkaç dakika kaynatıyoruz ve suyunu bir kaba süzüyoruz (pidelerin üzerine kullanacağız).
  • Sos için; tereyağını eritip salçayı çok az kavuruyoruz ve ayırdığımız 1 su bardağı et suyunu ilave edip karıştırıyoruz (suyu ilave ederken yağ sıçrayabilir dikkat edin).
  • Pideleri küçük verev parçalar halinde doğrayıp (üzerine bir - iki kaşık tereyağı gezdirebilirsiniz, ben kullanmadım )kızarması için birkaç dakika fırında bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  • Servis tabağına alınan pidelerin üzerine salçalı sos gezdirip kavrulmuş etleri diziyoruz ve etlerin üzerine de salçalı sos gezdiriyoruz. İsteğe göre yoğurdu kaşık yardımıyla çırpıp üzerine gezdirebilirsiniz veya yanında servis yapabilirsiniz.

ET ŞİŞ TARİFİ......





bu tarifide çok daha önceden yapmıştım.....aslında tavuk daha yumuşak oluyor ama ettende vazgeçemediğim için ara sıra yapıyorum böyle......patates püresi ile servis etmeyi çok seviyorum....

  • et ,süt ve sıvı yağ ile karıştırılarak bu şekilde bir kaç saat bekletilir.....kısaca terbiye edilir...
  • küçük küçük doğranır.....şişlere geçirilir.....
  • ister ızgarada ister yağsız tavada çevirerek pişirilir....
  • püre için patatesler haşlanır....ezilir.....az tereyağ,tuz ve süt ilavesi ile hazırlanır....
afiyet olsun.....

5 Mayıs 2009 Salı

BASİT VİŞNELİ ÇİKOLATALI TURTA

çikolalıturta
VİŞNELİ TURTA

nedense bişey yazmak istemiyorum bugün.....bahar yorgunluğumu desem blog yorgunluğumu desem......

bu aralar "aradaki beş farkı bul" gibi oyunlara taktım..ne işime yarayacaksa artık...günlük 500 fark bulmayınca içim rahat etmiyor:-)

zaten bu tarifi yayınlayayım yine fark bulcam..daha çok işim var:)

geçen senede bulmacalara takmıştım..gazetelerin bulmaca eklerini bitirince internetten bulup çözüyordum....hatta arkadaşların sebzeliklerindeki bulmacalarını çalıyordum....:)

neyse işte tarifimden bahsedeyim birazda.....

geçenlerde canım çikolatalı bi tarif çekti...ne yapsam ne etsem diye düşünürken bu tarif belirdi zihnimde...adını uydurmaya çalıştım...bilmiyorum uydumu?

başkaları böyle bir tarif yaptı mı ?onuda bilmiyorum..ben kendim uydurdum zannediyorum şu anda:)

tadını çok beğendim...browni bile diyebiliriz.....ismini browni koymadım çünkü eti markası sonra adımı çalmış demesin:)

işte tarifim...

malzemeler....kek için...

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker(bardağınız küçükse 1 buçuk)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • un(ne çok katı, ne çok akıcı olacak şekilde ayarlayın)

içi için....

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt(sosu pişirmek için)
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne(mutlaka olmalı)

yapılışı.....




  1. kek malzemesi çırpılır....yağlanmış tepsiye kek hamurunun yarısı dökülür..(fırının kendi tepsisinden daha küçük bir tepsi olsun)


  • hazır çikolata sosuda pişirilerek hafif ılınınca içine vişneler katılır....sosda yarısı tepsiye dökülmüş kekin üzerine dökülerek yayılır.....



  • kalan kek hamuruda tekrar çikolatalı sosun üzerine yayılır.....
  • 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.....



fırından ilk çıkardığımda hemen tadına baktım.....alttan ve üstten kek pişmişti...aradan sos pişmeden akıyordu.....vişneler çok güzel bir lezzet vermişti.....

çok büyük bir tepsi kullanmamama rağmen tepsi büyük geldi....arzu ettiğiniz herhangi bir kalıpta deneyebilirsiniz.....

afiyet olsun.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak