11 Nisan 2013 Perşembe

ELMALI GÜL MİLFÖYLER

elmalı gül milföy
ELMALI MİLFÖY GÜLLERİ

bu ayımızın son milföylü tarifini yazıyorum galiba...

çünkü dondurucuda milföyüm bitti....yıllardır milföy almayan biri olarak ve geçenlerde aldığım milföyüde sizlere gıdım gıdım pişirerek sunduğum lezzetler bu aylık bu kadar.....

yaptığım tariflerden artan uzunlu kısalı milföy çubuklarını yemek daha zevkli oluyor aslında....

ama nedense çubuk şeklinde özel olarak hiç yapıp yemedim....

konuyu dallandırıp budaklandırmadan tarife geçeceğim...

yine elimde kalan bir adet elma ve iki kare milföy zaten kendilerinin akibetini anlamışcasına ,bu tarif için hazır bekliyorlardı...

yapmak istediğim tariflerin aşağı yukarı nasıl olacağını bildiğim için az az yapıyorum ki atmak zorunda kalmayayım...

bu tarifimiz için kafamda bazı soru işaretleri vardı..en basiti milföyün güzel şekilde pişmeyeceği idi..evet tamda düşündüğüm gibi oldu..iç kısımlarda kalan milföyler birazcık hamurumsu kalıyor..o da elmanın sulanmasından kaynaklanan bir olay.....

yani öyle olmaması imkansız gibi bişey....

görsel olarak kırmızı elmadan yapılması gerekiyordu ama benim elimde yeşil elma vardı.....

eşim tadının değişik olduğunu söyledi....bi oturuşta bi kaç tane yemezsiniz ama ayaküstü bi tane bitirirsiniz...

kısaca kendinize yapın ama misafire pek gidecek bir tarif değil......ancak görsellik için yapılabilir....

birde ben elmaları çok kurulayamadım onun içinde ekstra bir ıslaklık oldu......bu durumlara dikkat ederseniz daha güzel görünen ve daha lezzetli gülleriniz olacaktır.......ben arşivime böyle bir tarifi ekleyeyimde , elinde elma ve milföyü olanlar denemek ister belki...

elmalı gül milföy yapılışı



 malzemeler...

  • 1 dikdörtgen milföy
  • 1 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • pudra şekeri 
  • 40 gr. sütlü çikolata

 yapılışı....

  1. milföy oklava ile inceltilir....
  2. uzunlamasına üç parçaya kesilir....
  3. elma ikiye kesilir... ortası çıkarılır....
  4. ince dilimler halinde kesilir....
  5. üzerini geçecek kadar suya şekerde atılarak kaynatılır...yumuşadıktan sonra süzülür ve kağıt havlu üzerine çıkarılır..
  6. kağıt havlu ile üzerine hafifçe bastırarak kurulanır...
  7. milföy şeritleri üzerine az tarçın serpilir....
  8. elmaların kabukları milföyden taşacak şekilde ,birbiri üzerine ucundan basacak şekilde dizilir...
  9. bir uçtan başlayarak sarılır rulo yapılır....
  10. muffin kalıbı içine yerleştirilir.....
  11. 200 derecede üzeri kenarları kızarana kadar pişirilir...
  12. çikolata buzdolabı poşetine konulur ve mikrodalgada eriyene kadar ısıtılır...
  13. poşetten çıkarmadan ,poşetin ucu kürdanla delinir ve elmalı milföylerin üzerine gezdirilir...
  14. pudra şekeride serpilerek servis edilir.....
....

17 yorum:

  1. ellerine sağlık canım bayıldım yine harikalar yaratmışsın...çok beğendim...sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. evet canım bende yaptım uzun sure oldum ıyı kurulamaya özen gösterdım benım fıkrım de gorsel olarak yapılabılır elmayla milföy birleşince yumuşacık bır şey çıkıyor ortaya kısacası yazmıs oldugun pek çok noktaya katılıyorum ellerıne sağlık cok güzel bir görünyü olmuş

    YanıtlaSil
  3. Tadı da göründüğü kadar güzelse süperdir.

    YanıtlaSil
  4. güzel bir fikir bence de ve kesinlikle çok çok şık..

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor sunum olarak müthiş.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Nefis gorunuyor canim... Elmali cicekler oldu :) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık ne kadar albenili bir tarif.bende beklerim sizi sevgiler

    YanıtlaSil
  8. disalcim harikasın yine bayıldım bu fikre deniycem inşallah hemen sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Disalcım fikre bayıldımm..Ellerine sağlık..Görüntü süper olmuşş..

    YanıtlaSil
  10. Goruntu sahane
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. Görüntü çok hoşuma gitti
    Anlaşılan ıslak yumuşak tarif sevenlere göre bir lezzet:))
    Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Harika görÜnüyorlar
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Elma gülleri acmis blogunda, cok cici olmuslar degisik bir sunum ellerine saglik canimcim

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar bu tarif cok hoşuma giden tarif ellerinize saglık..Nacizane bir önerim olacak öncelikle elmalar tabiyki sert elma olacak yanlız dilimleme kısmı ve sonrası limonlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.Dilimlemeye gelince elbette bıcakla cok ince olmuyor malum ince dilimleme rendeleri var onunla olmama sansı yok (elmanın üzerine limon sürüp sonra bu aparatla yapmayı deneyin keyfle yapılıyor ve hamuruda okadar ıslatmıyor..Keyfle takip etmekteyim sevgiler
    Aytop

    YanıtlaSil
  15. gerçekten harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık harika.Doğrusu ben sizin blogunuzla yeni tanıştım çok beğendim.Bundan sonra devamlı takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık harika.Doğrusu ben sizin blogunuzla yeni tanıştım çok beğendim.Bundan sonra devamlı takip edeceğim.

    YanıtlaSil