fındık ezmeli çiçek kurabiye |
hergün yeni tariflerle tekrar mutfağa koşuyorum....
hala denenecek , hala üretilecek o kadar çok tarif var ki......birilerinin bir anlık fikirleri hepimizin sofralarını süslüyor.....
daha neler bulacağım, neler öğreneceğim , nelerle karşılaşacağım çok merak ediyorum....
bu şekli bir yabancı sitede mantıya uygularken gördüm.....mantıda o kadar güzel görünüyordu ki dayanamadım ve hemen bir kurabiye üzerinde deneylerime başladım...
önce zorlanacağımı düşündüm, yalnızca üç dört tane yapayım dedim ama baktım yapması o kadar zor değil..sardıkça sardı...
elinize nasıl hamur geçerse geçsin hemen deneyin.....şekil çok orjinal......yapmasıda zevkli....
poğaçaya, mantıya , içi peynirli kurabiyeye veya yine peynirli poğaçalarada yapabilirsiniz....
aslında mantıda görünümü daha güzeldi diyebilirim...yapraklar havada duruyordu...kurabiyede pişerken kenarlara düştüler ama olsun..yinede havalı bir kurabiyem oldu.....
malzemeler...
- 200 gr. yumuşak margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un(aldığı kadar diyebiliriz)
- 3 yemek kaşığı fındık ezmesi
- yetecek kadar bütün fındık
yapılışı......
- oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şeker karıştırılır....
- un hariç , diğer malzemelerde karıştırılarak biraz yoğrulur..
- yavaş yavaş un ilave edilerek şekil verilecek kıvama getirilir.....
- unlanmış tezgahta yarım cm. kalınlığında açılır..
- yuvarlak kalıpla veya bir bardakla kesilir....
- yuvarlak şekilin kenarlarından yarımşar cm. içeri doğru beşgen olacak şekilde tam bastırmadan katlanır....
- oluşan beşgen şekil ters çevrilir....katlı yer alta gelir....
- üst kısma fındık ezmeli harçtan bir çay kaşığı kadar konulur....
- ve bütün kenarlar mantı kapatır gibi ortada birleştirilir....
- tam ortasına fındık batırılır...
- dışa doğru katlı olan yaprakların katı açılır...çiçek şeklini alacaktır.....
- yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.....
- 180 dereceli fırında pişirilir.....
yaaaaaaa ne güzel olmuşlar bunlar böyle disalim :) off
YanıtlaSilEllerinize sağlık canım. Ne güzel fikir. Çok sevdim. Sizin fikirleriniz müthiş zaten. Çiçek kurabiye ve poğaça bende yapıyorum. Ama bu ters çevrilip iç konulması ve üzerinde o şeklin oluşması gerçekden çok hoş. Afiyetle
YanıtlaSilellerine sağlık canım bu kurabiyeler nefiss:)
YanıtlaSilfındı kokulu miss:)
sevgiler..
Çokkkk çoookkk çokkk güzelller ellerine sağlık canımmm :)
YanıtlaSilTariflerinizde her bir aşamayı fotoğraflamanız çok güzel.
YanıtlaSilNasıl güzeller.. Ellerine sağlık Disal'cim..
YanıtlaSilNe güzel görüntü bu böyle baharda açan çiçekler gibi:))...Ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilAmanın da amanın..kahvemin yanına ne alıyım derken...karşıma bu kurbişler çıktı..ellerine sağlık..harika görünüyorlar..
YanıtlaSilburnuma mis gıbı kurabıye kokusu geldı demek kı sen yapmıssın ellerıne sağlık arkadaşım şeklı de kendısıde cok güzel görünüyor
YanıtlaSilBunların icinde nutella düşündüm birden, ve gözlerim parladı. :)
YanıtlaSilEllerine saglık disalim.
çok güzel görünüyorlar mutlaka deneyeceğim, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBen denedim,4su bardagi un koydum yine az geldi ve sekilleri firina girince un az oldugu icin yayildilar.Ama tadi guzeldi,ugrasmama ragmen sekli de bozulmasaydi daha guzrl olacakti
YanıtlaSilderyacığım deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim..en azından aynı problemleri yaşayan arkadaşlar olursa buradan okuyabilecekler...
YanıtlaSilsen unu daha çok kullanmak zorunda kalmışsın belki margarinin daha yumuşak veya eriyik olmasından kaynaklanmıştır....daha iyi sonuç için tekrar yaptığımda yine eklerim inş...:)
tekrar teşekkür ederim....herzaman gerçek yorumlarınızı bekliyorum...tarifin tutup tutmadığını bilmek benim içinde önemli :)))