17 Haziran 2013 Pazartesi

İMAM SARIĞI PASTASI

nefis imam sarığı pastası porsiyonluk
imam sarığı pastası

merhaba arkadaşlar..

bugün nasılsınız...inşallah iyisinizdir.....

bu mektup gibi girişimizi yaptıktan sonra hızlı pratik bir şekilde tarife geçelim..

genelde evde sık sık porsiyonluk pastalar yaparım....daha güzel servis ediliyor..

bu tarife benzer çok pasta yaptım ama bunun adı pek bir hoşuma gitti...tadınıda yiyenler çok beğendi...

çünküü bu pastayıda son zamanlarda mutfakta pek bir hamarat olan kızım yaptı....arada minik dokunuşlarım oldu tabii ama yüzde 90 ını kızım yaptı..ellerine sağlık.şifa oldu hepimize.....


tarifi     nefis yemek tarifleri  nden aldık...

tarif için teşekkür ediyorum..biz çok beğendik.helede ismine bayıldım demişmiydim....



porsiyonluk pastalar

aynen yaptık... değişiklik yapmadık tarifte.....haa sadece hindistan cevizim bitmiş ,mısır çerezi ile kapladık bazılarını...

mısır çerezi durdukça yumuşuyor, biliyordum öyle olacağını ama mecburen yaptık..görüntüsü hoş oldu.....fındık kırığı ilede kaplanabilir yada bonibon..ama bu isme hindistan cevizinden başka bişey olmaz zaten.


imam sarığı pastası

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı su

Krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzerine:
  • 80 gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
  • hindistancevizi
yapılışı.......

  1. yumurta ve şeker iyice çırpılır..diğer malzemeler(un ,su,kab.tozu,vanilya,kakao) da eklenerek çırpmaya devam edilir.
  2. yağlı kağıt serilmniş fırın tepsisine yayılır.önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında pişirilir..
  3. kek pişip soğuduktan sonra bardakla yuvarlaklar kesilir...tahmini 20 yuvarlak çıkmaktadır.
  4. krema malzemleri karıştırılarak pişirilir...ılınmaya bırakılır..
  5. kekin yuvarlaklarından biri alınır....krema konulur..diğer kek üzerine kapatılır....etrafınada krema sürülür ve hindistan cevizine bulanır....
  6. diğer bütün kekler bu şekilde yapıldıktan sonra en son üzerlerine benmari eritilmiş bitter dökülür..
not...
  1. bardağınızın büyüklüğüne göre kek parçalarınız artıp eksilebilir..
  2. yuvarlak kekler ortadan kesilmiyor...tek bir yuvarlağa krema sürülüp diğer bir yuvarlak üzerine kapatılıyor..
  3. yaklaşık 10-11 gibi pastalarınız oluyor...
  4. yuvarlaklar dışında kalan artan kekleride yine kuplara paylaştırarak artan krema ile kat kat yaparak tükettik...nefis oldu..aralarına az krem şantide sıktık...

29 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım pasta nefis olmuş. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. % 90'lık bölümünü yapan o güzel kızına söyle teyzelerini unutmasın =) ellerine sağlık şifa olsun asyama...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gerçekten imam sarığına benzemiş
    ellerinize sağlık dahadoğrusu kızınızın ellerine sağlık sizlerde afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. Saliham, Maşallah ana-kız döktürmüşsünüz yine : )
    Fikir harikaymış, çokta güzel uygulamışsınız, gerçekten şekli imam sarığına benziyor.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. maşallh kızımıza .. Çok güzell .. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. gecen eylencede yemistim,cok süper biseydi.bu tatliyi kimin yaptini bilmedigim icin sormamdim.ama burda görünce cok sevindim.cok tsk ederiz.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Bende bloguma beklerim

    lezzetli-hayat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. pek hoş pek leziz görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. bunu mutlaka deneyeceğim süper gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de denemek istiyorum en yakın zamanda.. Hayran kaldığımı söyleyebilirim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Çok şirin görünüyor ellerinize sağlık kızınında seninde
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. annesinin kızı...
    hiç şaşırmadımm ki..;)
    ellerinize sağlıkk analı kızlı...
    saliha,cım,bir de ben girebilsem bu aralar mutfağa,çok iyi olacak.:)
    hasret kaldım yahuu hamurla oynaşmaya..:)
    öperim kardeşim..
    :)

    YanıtlaSil
  13. allah nazarlardan korusun masallah size supersiniz yine yine güzel paylaşımlar
    aytop

    YanıtlaSil
  14. diyecek bir şey yok gene döktürmüüşsün yapayım da bloğumda da paylaşayım :)

    YanıtlaSil
  15. Bu güzellikler en kısa zamanda denenecek...
    Canım ellerine sağlık nefis olmuşlar...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Masaallah kizinin ellerine saglik canim :) kizcelerimizin ellerinden cikan lezzetlerde pek bir guzel oluyor degil mi :) bu tarifini ins..yarin yemege gidecegimiz arkadasima yapacagim :)sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. sunum bir harika olmuş, kendi sayfamdaki tarif bu kadar dikkatimi çekmemişti, nefis bir görüntü ellerinize sağlık.

    Diğer tariflerinizi de zevkle takip ediyorum. harika bir sayfa..

    YanıtlaSil
  19. çok tatlı birşey olmuşlar
    gevrek de değişik ve hoş bir görüntü katmış.kızınızın ellerine sağlık ve tabi sizinde..

    YanıtlaSil
  20. ismide görüntüsüde çok hoşuma gitti mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler
    didem
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  21. Tepsi normal firin tepsisi mi ?? Benim firinim mini firinda tepsiler kucuk kek kalin olabilr ???

    YanıtlaSil
  22. olsun kek hafif kalın olabilir....zaten pandispanya gibi bir kek çokda kabarık olmuyo...küçük tepside olur....sarıklarınız az daha yüksek olur o kadar...:)

    YanıtlaSil
  23. ismide şeklide çok güzel.hemde kolay bir tatlı.en kısa zamanda deneyecegim :)eline saglık seninde kızınında..sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Hemen denedim,sogumaya biraktim şimdi.. hafta sonu misafirlerim gelecek, onlara da yapacağım..;) ellerinize sağlık, hem kolay bir tarif, hem de şık duruyo.. ;)

    YanıtlaSil
  25. Selam Disal hanım ben zehra bu tarifi çok merak ediyorum ama cesaret edemiyorum ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  26. merhaba zehracım...

    genelde sevilen bir tarif...az çıkıyor ama lezzetli.tavsiye ederim :)

    teşekkürler yorumun için...

    YanıtlaSil
  27. çok telekkür ederim. güzel tarif

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli oluyor. Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  29. Bu tarifi ilk defa görüyorum. Değişik pasta tariflerinden bir tanesi daha. Mutlaka denemeliyim

    YanıtlaSil