omaçı bilir misiniz ?
yine bayat ekmekle yapılan bir kahvaltılık...
ama annem bayat ekmek ayrımı yapmadan bize sık sık yapardı ben çok seviyorum omaçı....
annem eskiden yufka ekmekle yapıldığını söylüyor ama biz normal ekmekle alışmışız tabi...
bazen akşam yemek yapmadığımda , sadece çayın yanına bunu yaparak yiyoruz ...gerçekten çatallamak çok zevkli oluyor....
illa bayat ekmekle yapılacak diye bir şart yok....taze ekmeklede yapabilirsiniz....ama evdeki ufak tefek kırıklı ekmeği en güzel bitirttiren tariftr...
malzemeler...
- 5-6 dilim bayat ekmek
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 adet yumurta
- tabiki tuz
- bayat ekmekler doğranır veya elle lokmalar halinde parçalanır.
- genişçe bir tavaya tereyağ konur..eriyip kızarınca yumurtalar kırılır..tuzu atılıp şöyle bir çavirince içine doğranmış ekmekler eklenir..
- yumurta tam pişmemişken ekmekler katılırki ekmeklere ala bula yumurta yapışsın...
- biraz daha karıştırıp yumurta pişip ekmeklerinde hafif kızardığını görünce ocaktan alınır..
- çatalla saldırılır :)))))))
- miktar tamamen size kalmış..
- ekmekğin çokluğuna göre yumurtayı daha fazla kırabilirsiniz ama az yumurta ilede yapabilirsiniz..tereyağı orantılı koyun..ne çok yağlı olsun ne az yağlı..
- kısık ateşte yapmayın ekmekler yağ çekmesin..sadece hızlı ateşte yumurta kabarırken ekmeklerde kızarsın....
- acele yapıyor gibi yapın...son dakika yemekleri her zaman nefis olur :))))))
Ben biliyorum dediğiniz gibi çok da güzel olur annemde çocukken bize yapardı şimdi bende kızıma yapıyorum o da çok seviyor. Biz adına dügmeç diyoruz..
YanıtlaSilekmekler bayatlatılmalı ve en kısa zamanda denenmeli,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilevet çocukluğumuzda yufka(şebit) dediğimiz ekmekle çok yapılırdı, ne iyi oldu da hatırlattınız,elinize sağlık
YanıtlaSildisal abla,
YanıtlaSilannenizin omacından yaptım bakarmısınız?