12 Kasım 2013 Salı

PRATİK HAYALAET BEZE YAPILIŞI


pratik beze yapımı
hayalet bezeler

ilk beze tarifi denemem daha çocukken olmuştu......

arkadaşımın" ocak üzerinde yumurta beyazını çırparak kar haline getireceksin "dediği tarifi  o küçük halimle nasıl yapabilirdim ki.:) tabiki olmamıştı.....teknik bilmiyordum....yumurtanın kar haline geldiğini bile hiç görmemiştim..

tel çırpıcıdan başka aparat yoktu..hatta tel çırpıcımız bile....bizim ev pasta tatlıların çok yapıldığı bir ev değildi...ağır börekler,baklavalar olurdu ama annemin kurabiye yuvarladğını hiç görmedim...

yada kek çırptığını......veya rus salatası yaptığını....

daha öncelerdende yazdığım gibi ,bizde gelene gidene sofra kurulur....abur cuburumuz bile su böreği,baklava ve gilik dediğimbulgur  köftelerdir.....

o yüzden böyle bezedir,pastadır,çay davetleridir bunların hepsini gezip gördüğüm yerlerde öğrendim...demek ki içimdede varmış ..hemen kapmışım...:)


insan birde bu tarz yiyecekleri sevince kaçınılmaz oluyor öğrenmek...tarif yine çok sevdiğim tariflerini severek takip ettiğim acemi şefe ait....hafifmi hafif bir beze tarifim oldu.teşekkür ediyorum...
beze yapım aşamaları,çocuk doğum günü alternatifleri
hayalet beze nasıl yapılır























malzemeler...

  • 3 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker (bir parmak eksik olabilir)
  • gözler için damla çikolata

yapılışı...

  1. yumurta akları (içine sarısı asla karışmayacak şekilde ) ayrılır ve mikserle köpük olana dek çırpılır...
  2.  daha sonra toz şekeri ikişer yemek kaşığı şeklinde az az ilave ederek çırpmaya devam edilir..
  3. sertleşip tabağı ters çevirdiğinizde köpük düşmez hale gelince sıkma torbasına (veya benim yaptığım gibi buzdolabı poşetine) doldurulur....
  4. ucu genişce kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkılır..(önce alta geniş bir daire yapılrı...üzerine daha küçük bir sıkma ilmei ile sıkma torbası yukarı doğru çekiştirilerek sivri bir kafa görüntüsü elde edilir..
  5. damla çikolatadan gözler yapılır..
  6. önceden ısıtılmış 90 dereceli fırında 1 saat pişirilir...(benimki bir saati biraz geçti)

 not...

  1. ben çırparken sanki çok sert bir köpük olmadı gibi düşünmüştüm . belki yumurtamdan kaynaklı bilmiyorum....o yüzden sıkarken tam olarak istediğim şekilde olmadılar....
  2. fazla kabaran yayılan bir yapısı yok.nasıl sıkarsanız aşağı yukarı o şekilde alıyorsunuz....siz yaparken daha sivri bir görüntü elde etmek için daha yüksek sıkın...uzun bıylu olsun yani hayaletiniz:)
  3. sıkma torbası (yoksa benim de yok) buzdolabı poşetine doldurun ucunu kesin.onunla sıkın....

3 yorum:

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Çok hoş olmuşlar, benim de ilk beze denemem fiyasko olduğu için bir daha denemedim, denemek lazım. Ellerinize sağlık

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Bende fırından çıkarıp bilgisayarın başına oturdum şimdi.Çok uzun sürüyor pişmesi,sıkıyor ama çok sevimli oldular.üşenmeyip fotoğrafını çekersem bende yayınlayacağım :)

neslice tarifler dedi ki...

Senin tariflerindeki yaratıcılığa bayılıyorum. Gel de kork bu hayaletten :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak