14 Ocak 2014 Salı

MANDALİNA PELTELİ KUP

mandalinalı tatlı
mandalina pelteli kup tarifi


mandalina tatlımızdan artan pelte kuplara paylaştırıldı....üzerine kremole döküldü nefis birer sütlü tatlı oldular...

çocuklar pelteyi belki çok severek yemeyebilir ama büyükler seviyor bana inanın :))

mandalina pelteli kup
mandalina pelteli kup

malzemeler....

  • 1 lt sıkılmış mandalina suyu
  • 5-6 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket dr oetker vanilyalı cremole-tarifine göre süt

yapılışı....

  1. mandalina suyundan 1 çay bardağı ayrılır...diğer mandalina suyu kaynatılır..
  2. 1 çay bardağı mandalina suyunda nişasta çözdürülür....ve kaynayan suya eklenir..
  3. koyulaşana kadar karıştırılır...
  4. şeker ilave edilir ...mandalinanın ekşi veya tatlı oluşuna göre şeker artırılır veya eksiltilir...
  5. pişen pelte bardaklara pay edilir...
  6. cremole tarifine göre çırpılır..... soğuyan peltenin üzerine dökülür.....
  7. doğranmış mandalina dilimleri ile süslenerek servis edilir...

2 yorum:

  1. Şu ortada duran kupu alıyorum ben.Ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  2. harıka olmuş...ellerinize sağlık:)sevgıler zeynep

    YanıtlaSil