ev yapımı süt kreması |
yada krem şanti evde olmaz mı...? katkısız olsun istiyoruz ....gibi
her ürünün bire bir aynısını yapmak imkansız tabi......çünkü o ürünlere o tadı veren zaten içindeki katkı maddesi değil mi? şimdi aynısı olsun ama evde yapalım mantığı yok bi defa......
yakın bir tat olabilir ,belki daha güzel bile olabilir ama aynını beklemeyin hiçbir zaman....
şimdi vereceğim evde süt kreması tarifi bence dışardan aldığımız kremaya çok benziyor.....
tarifi verdiğimde anlayacağınız üzere gerçek krema için çiğ sütten yararlanmak gerekiyor ama bizim evde onu ayrıştıracak ne aletimiz vaar ne onunla uğraşacak zamanımız....
pratik bir yolla süt kremasına yakın bir tarifi sizlerle paylaşayımda arşivimde ev yapımı süt kremamda olsun :)
kemayı çorbalarda ve konulması gereken tüm tariflerde kullanabilirsiniz.....ev yapımı olunca ömrüde kısa oluyor biliyorsunuz....bir kaç gün dolapta durabilir ama zaten 5 lt sütten 200 ml anca çıkıyor...tabi sütünüzün yağlı ve kaymaklı oluşuna bağlı.....
malzemeler.....
- 5 lt tam yağlı süt ( 1 su bardağı kadar krema çıkıyor)
yapılışı........
- süt kaynatılır......bir gece buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde bekletilir...
- ertesi gün üzerine biriken kaymak blendır kabına alınır.....ve bir dakika kadar çırpılır...
- pürüzsüz ve akıcı bir kıvamda iken çırpma bırakılır...daha fazla çırpılırsa sertleşmeye başlar..
- içine pudra şekeri ilave ederek çırpmaya devam ederseniz katılaştığında krem şanti yapmış olursunuz...ama çırpma zamanını geçirirseniz tekrar sulanarak tereyağa dönüşebilir....
- bu yüzden çırpma noktasını ayarlamak size düşüyor....
Waooowww harikasın...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Güzel bir yöntem.
YanıtlaSilKaymağı çok seviyorum ama çok kalorili olmasından sebep uzak duruyorum.
Krem şanti zaten külliyen zarar gibi geliyor bana...