21 Mart 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ÇAĞLA (SALATASI)

çağla salatası
zeytinyağlı çağla



hayırlı akşamlar arkadaşlar....

yaz geliyor ..yavaş yavaş hafif beslenmeye başladık bile....

sebzelerin ,meyvelerin çıkması mutfaklarımıza da yön veriyor haliyle...

makarnayı bile ekmekle yiyen kişiler olduğumuz için beslenme düzenimizi artık değiştirelim diyorum ve sizlere zeyitnyağlı çağlayı tavsiye ediyorum....

nefis oluyor ...bir kazan pişirip ,oturup çatallamak lazım....

tarifimiz basit.....sadece soğan eklemedim siz kafanıza göre takılın....:)



zeytinyağlı çağla
zeytinyağlı çağla


malzemeler...
  • 1 kase çağla (badem)
  • 1 adet iri havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • tuz,zeytinyağı
  • üzerine sıkmak için limon 
  • bir tutam maydanoz ve taze nane
yapılışı....
  1. çağlalar yıkanır ve doğranır...
  2. havuç ve patates soyulur küp şeklinde doğranır..
  3. tencereye konulur..üzerine zeytinyağı dökülür..tuzu atılır..
  4. üzerine 1 çay bardağı kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir..
  5. ılıdıktan sonra maydanoz ve nane doğranır karıştırılır..
  6. limon sıkılır...
  7. servis edilir.....
  8. isteğe göre yeşillik olarak dereotuda doğranabilir...

5 yorum:

  1. Ohh Ne güzell. Ellerien sağlık. Sağlıklı günlere.

    YanıtlaSil
  2. Cok degisik bir tarif, denemek lazim ,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. tek basina yedigimiz caglanin suan salatasi karsimda ilk defa goruyorum ama agzimin suyu akti resmen denemeli :)

    YanıtlaSil
  4. harıka gorunuyor emınım tadıda süper olmuştur...ellerine sağlık...sevgıler zeynep

    YanıtlaSil
  5. çağlaya alışamadım gitti ama sevenleri için vazgeçilmez bir salata olur eminim :)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil