![]() |
bıldırcın baget/but |
soframızın en sevilen tariflerinden biride mini minnacık bagetlerimizdi...
doğum günlerine yakıştığı gibi çoğu davet sofralarına ,ramazanda atıştırmalık olarak ve akşamları tv seyrederkende yapıp yiyebileceğiniz nefis bir tarif...
vereceğim püf noktalarına dikkat ederseniz sorunsuz yapacağınızı düşünüyorum...
ben bu harika tarifi herrenk sitesinden aldım...tarif için teşekkür ediyorum....öyle güzel anlatmış ki yapmamak olmazdı..:)
genelde böyle aparatif mezelere ihtiyaç duyuluyor ...yapımı uğraştırıcı olsada denemeye değiyor...bizler birde fotoğraf çekmek için uğraşınca belki de o yüzden daha uğraştırıcı olyormuş gibi zannediyor olabiliriz...
![]() |
bıldırcın baget/but |
bugün Ramazan'ın ilk günü.....mübarek ve bereketli bir ayın başındayız.....göz açıp kapayana dek bitecek biliyoruz....günlerin uzunluğundan şikayet ediyor gibi görünsekte aslında Rabbimin sabır vereceğini, bize günleri kısaltacağını hatta nasıl tuttuğumuzu bile anlamayacağımızı biliyorum...
midelerimiz dinlenmeye geçti...bize daha kaliteli bir sindirim yaşatmak için bir ay kendine izin aldı...bizde bu süre içinde yemek bulamayan insanların halinden anlamış olacağız...yediğimiz yemeğin ,içtiğimiz suyun değerini bileceğiz....çöpe giden onca ekmeği atmanın vicdanı rahatsız eden tarafı ile hesaplaşacağız....daha çok vermek isteyeceğiz....yardım etmek bizi daha mutlu edecek....inşallah orucu hakkıyla tutan,ve ibadeti kabul edilenlerden oluruz.....
tarifimize geçecek olursak ; hiçbir değişiklik yapmadım aynen tarifi ekliyorum.......
Malzemeler:
2 paket peynirli çubuk kraker (Ben Ülker kullandım)
Hamuru İçin Malzemeler:
1 paket krema
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Bıldırcın Baget Köfte Malzemeleri:
500 gram kemiksiz tavukgöğsü
4,5 diş sarımsak (kullanmadım ama mutlaka ekleyin)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Pane Malzemeleri:
2 adet yumurta
200 gram galeta unu
![]() |
bıldırcın baget but |
yapılışı....
- tavuk göğsü robotta sarımsak ile beraber çekilir....kıyma haline getirilir...
- içine maydanoz,baharatlar ,tuz eklenir...ince rendelenmiş kaşar ilave edilir...
- köfte malzemeleri iyice karıştırlır dolaba kaldırılır..
- hamur için krema,yoğurt ve tuz bir kaba alınır...içine un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur...
- tezgaha un serperek yufka şeklinde açılır....hamurun kalınlığı böreklik yufkadan az kalın olacak...
- açılan yufkadan su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır....
- tam ortasına çubuk kraker konulur.....
- krakerinde üzerine gelecek şekilde bir tatlı kaşığı kadar tavuk kıyması konulur...
- poğaça kapatır gibi hamur birleştirilir...
- elle hafif bastırılır ve bıçakla tam ortadan kesilir....(kenarları açık kalıyor sorun olmuyor pane sırasında orasıda kapanıyor)
![]() |
bıldırcın baget but |
- bir kaba yumurta çırpılır.....başka bir kaba galeta unu konur...
- butlar önce yumurtaya sonra galetaya bulanır.....kızgın zeytinyağda arkalı önlü kızartılır...(çabuk kızarıyor )
- kağıt havlu serili bir kaba alarak fazla yağını çektirin..zaten çok yağlı olmuyor...
- ister yoğurtlu ister salçalı ister domatesli,isterseniz ketçap mayonezle servis edin...afiyet olsun..
not...
- zamanımı almasın diye bir gün önceden yapıp dondurucuda bekletmiştim..yanlış bir seçim oldu çünkü çubuk krakerler köftenin nemi ile ıslanmış ve buzu çözülünce bazıları yumuşadığı için saplarda kırılmalar oldu....tavsiyem çok mecbur kalmadıkça o an yapıp kızartıp yenmeli...akşamdan yapayım sabaha kızartayım derseniz saplar yumuşuyor haberiniz olsun..
- yufka kısmını daha ince açsaydım daha harika olacaktı....çok ince açamadığımı farkettim ona rağmen nefisti...
- çok gibi görünsede hepsi yendi bitti....yarım ölçü deneyebilirsiniz...
Ellerine sağlık. benim oğlumd abayılır bu tarife. Herrenk siteside gerçekten güzel tarifler yayınlıyor. Hepinizi takibe devam. haklıısn fotoğraf çekerken de biz çok oyalanıyoruz. aslında dondurucuya koyabilsek ne güzel oludu değilmi? Çubuk krakerler donar nasılsa diye düşünmüştüm ama ..
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar diliyorum canım...
YanıtlaSilSüper bir tarif bayıldım bu akşamki ilk iftarımız için mutlaka yapacağım bir lezzet…
Ellerine anlatımına sağlık sevgiler...
merhaba hayırlı ramazanlar saliha hnm yine harikasınız tariflerinizi çok seviyorum sizide seviyorum bıldırcın bagetbut çok lezzetli görüntüsünden belli her zaman olduğu gibi takipteyim sevgilerr
YanıtlaSilRabbim Ramazan'ınızı hayırlı ve bereketli kılsın inşaAllah. Beğenip, yayınlamış olmanıza sevindim. Gerçekten hem görsel olarak hem de lezzet olarak on numara bir tarif. Sizin de elinize, emeğinize sağlık. :)
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor yarın yapmayı düşünüyorum ama krema demişsiniz sıvı kremamı bu açıklarmısınız
YanıtlaSilyaren hanım aynen sıvı krema ile yoğuruyoruz..:) 200 ml lik..
YanıtlaSil