ÇATLAK KURABİYE |
eskiden kurabiyeyi davet menülerime koymazdım...
yenmediğinden şikayetçiydim...genelde sofrayı işgal etmekten başka bir işe yaramazdı..ya da ben kıtır kıtır kurabiyeleri sevmediğim için yapmak istemezdim kim bilir:)
kısaca demeliyim ki , aradığımı buldum....
işte budur dediğim bir lezzet....malzemelerin azlığıda cabası.....
aslında kurabiye taklidi yapan kekcikler bunlar..... ıslak kurabiye takıntımdan sonra sırayı bu kurabiyeler alacak galiba..
kendimi şöyle bir yokluyorum da , ben eskiden sevmediğim şeyleri çok seviyorum artık yaaa...
sebzeyi ,kurabiyeyi ,meyveyi ,yaş pastaya dönüşmeyen kekleri.......çok sevdim artık...
bi tek soğanla ve sarımsakla anlaşamadım.....hala sevmiyorum ..seveceğimide zannetmiyorum..ne olacak benim bu halim.....genel anastezi altında yedirselerya biraz....belki vitaminini bu sayede alırım..
neyse tatlı kurabiyelerden acı soğana nerden geçtik..hemen başa dönelim.....
bu nefis kurabiyeleri nerden almadım ki......yeşildomatesimde gördüm ilk..her zaman aklımın bir köşesinde yapılmayı bekliyordu...ve bekleyen derviş muradına erdi tabi....:)
canım arkadaşım dileğimde ,abıhayat arkadaşımda görmüş..artık kim nerden görmüş almış denemiş..sayfalarını ziyaret ettiğinizde görürsünüz ve nefis tariflerinede ulaşırsınız arkadaşlarımın...
tarif için teşekkür ediyorum hepsine...gerçekten bana çok uyan ,tadı çok güzel olan bir kurabiyem oldu...
malzeme az gibi görünsede benim taam 23 adet kurabiyem oldu....
malzemeler...bardak ölçüsü olarak büyük çay bardağı kullandım..
- • 1 yumurta
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• yarım paket kabartma tozu
• 25 gr kakao
• 1.5 çay bardağı un
• 1.5 yemek kaşığı süt
- şekerle ve yumurtayı mikserle çırpın...
- oda sıcaklığında yumuşamış terayağını ekleyip tekrar çırpın....
- un,kabartma tozu,vanilya,ve kakaoyu ekleyip kaşıkla karıştırın..
- sonra sütüde ekleyerek iyice karıştırın..
- hazırlanan hamuru 10-15 dk buzdolabında dinlendirin...
- dinlendirilen hamurdan küçük yuvarlaklar yaparak pudra şekerine bulayın.
- aralarında mesafe olacak şekilde yağlı
kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin..
önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 9-10 dk pişirin...
- hamur hazırlandığında cıvık gibi gelebilir...dolapta 15 dk kadar dinlendirdiğinizde hala yuvarlanmayacak kıvamda ise çook az daha un ilave edebilirsiniz..mesela yarım çay bardağı daha ilave edebilirsiniz......
- fırında 10 dakikadan fazla tutmayın...yumuşak gibi görünen kurabiyeleriniz soğuduktan sonra taş gibi olmasın..hem merak etmeyin pişiyor zaten....
- kurabiyeleri yuvarladıktan sonra ben üzerine bastırmadım..daha yayvan istiyorsanız üzerine hafif bastırabilirsiniz....
21 yorum:
ellerinize sağlık. güzel görünüyor. bu tadı bende çok seviyorum. Kurabiye sevilmezmi.:)
bunlar çatlatan kurabiye olmuş.ellerine sağlık.
Ellerine sağlık canım kıvamını çok beğendiğim bir tariftir bu...
Nefissss olmuş afiyetler olsun...
Sevgilerimle...
Ellerine sağlık canım,kurabiyeler nefis görünüyorlar.Bir dönem çok sık yapardım ben de.
Bir de,bu nefis kurabiyelerin vesilesiyle hoş geldin diyeyim canım,özlemiştim yazılarını:::))))
Hemen deniycem elerinize sağlık :)
Deneyecegimmmm ellrinize saglik sahane gorunuyorlar.
ellerine sağlık canım..
bir ara çok meşhurdu bu kurabıyeler ama ben hiç denemedim :)
çok cici görüünüyorlar :)
Denedim bayìldim:)
En cok da sekilleri, daha dogrusu sekilsizlikleri.
Ellerinize saglik,süt ile mukemmel uyumlu kurabiyeler icin.
canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar :))
Bende tam soğan, sarımsak olayına girseydin diyecektim ki sen zaten girmişsin :) ...Kurabiyen çokkk güzel olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
taattlıımm eline sağlık bilirim çok pratik o kadar pratik ki hiç yapmıyom bile :)) en kısa zamanda yapıcam ama tarifi ezberledim
Gerçekten de çok pratikmiş diyorum ve doğru mutfağa gidiyorum canım ellerine sağlık ...
Nefissss olmuş denedikten sonra da yorum yazıcam ayrıca blogda da paylaşıcam iznin olursa tatlım...
Sevgilerimle...
Emelciğim denediğin zaman inşalah beğenirsin....tabiki paylaşırsan memnun olurum....afiyet olsun şimdiden....
un miktarı az gelirse yarım bardak daha ekleyebilirsin....not bölümüne yazmıştım ama burayada yazayım..:))
Merhaba,
Kurabiye şu an ağzımda :) lezzet patlaması yaşıyorum o kadar şahane! Bu arada fırında 5 dk fazladan kaldı unuttum, bir kısmı yayıldı.Gerçekten 10 dk.yı aşmamak gerekiyor.
sevgili pınar beğenmene çok sevindim...
ilk yaptığımda benim kurabiyeler bu görselde olanlar yuvarlak yuvarlaktı..sonradan yaptıklarımda bendede yayılmamalar oldu zaman zaman...sebebini tam kestiremiyorum ama tadından bişey kaybetmediği için öyle olsada bizde çok seviyoruz:))
teşekkürler güzel yorumun için
Merhaba Disal Hanım. Tarifler çok güzel... Sabahtan beri bakınıp duruyorum. Aslında kitap şeklindeki tarifler favorim ama açamam diye şimdilik denemiyorum. Bu tarif dondurucuya piştikten sonra konulur mu? Denediniz mi hiç? Çalışıyorum ve dondurucuda hazır ikramlıklar olsun istiyorum misafir geldiğinde.
Nurser Hanım bu tarifi yapıp dondurucuda saklayabilirsiniz..denemedim ama genelde kurabiye kekler, hatta şerbetli tatlılar bile dondurucuda rahatlıkla hiçbirşey olmadan saklanabiliyor....:)) bu kurabiyede kek gibi olduğu için bişey olmayacağını düşünüyorum....:))
bişey olmazda , mesela oldu diyelim onu bir güzel elinizle ufalar , krema içine çikolata ekler bir güzel truff yaparsınız:)) miss gibi olur:)))
ben yaptım ama beyaz unumu un kabıma boşaltmam gerekiyordu, bitmiş. erindim ve tam buğday unuyla yaptım. henüz tadına bakmadım ama benden çıka çıka 11 tane çıktı :/
Nursercim inşallah beğenirsin canım...biz o kadar çok yapıp yiyoruz ki artık iki ölçü yapıyorum :) normal unlada yaparsan daha çok seversin...:)
Tarifinizi denedim mükemmel teşekkür ederim yalnız sizin tarifinizi birebir uygulamama rağmen nedense 13-14 tane çıkıyor
biraz berektsiz bir kurabiye...iki ölçü yapmak lazım:) bendede az çıkıyor bazen
Yorum Gönder