27 Eylül 2013 Cuma

NOHUT KAVURMASI

nohut kavurması
nohut kavurması

hayırlı cumalar sevgili okuyucum..... Allah'ım bugünü en güzel şekilde geçirebilenlerden eylesin....amiin..

belki bugün canınız çerez ister.....ama evde yoktur.....belki bugün katkısız saf sade anne elinden çıkmış gibi bir leblebi yemek istersiniz...

belki nohut yemeği yapınca fazla gelen nohutlardan denemek istersiniz.....ben gibi :)

nefis bir tat..tavsiye ediyorum...koca bir tabak nasıl bitti anlamayacaksınız....yiyenler tadını bilir.....çocuklarada bu lezzeti tanıtın onlarda tatsın yavruceyizler......:))

özel olarak kalkıp yapmam ama nohut pişireceğim zaman fazladan ıslarım ki birazınıda kavurayım..tarif basit....tek sorun bu kadar basit bir tarifin bir gün önceden yapılmaya başlanması :))))

malzemeler....

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu

yapılışı....

  1. nohut üzerini aşacak şekilde su ile doldurulur...
  2. bir gece önceden ıslatılan nohut suyu süzülür yıkanır ve düdüklü tencede yine üzerini gececek kadar su ile nohutunuzun cinsine göre yarım saat ile 45 dk . arasında kaynatılır....
  3. pişmemişse bu süreyi uzatabilirsiniz...
  4. pişen nohutlar  süzülür...
  5. kaya tuzu ile tatlandırılır....
  6. teflon bir tavada ara ara kızarmış görüntüsü olana kadar karıştırarak veya tavayı sallayarak yağsız olarak  pişirilir...
  7. ılıdıktan sonra afiyetle yenir.....

not..

  1. üzerinde tuzlar görünsün isterseniz yağlı kağıt serili fırında 200 derecede pişirebilirsiniz..kurumamasına dikkat ederek...
  2. üzerine baharat da serpebilirsiniz....toz kırmızı biber,kimyon karabiber...ben sade olanı tercih ediyorum...baharatların yanmaması içinde yine fırın daha ideal...
  3. tavada daha çabuk oluyor..hızlı ateşte tavayı öneririm..
  4.  tavanız mahvolmuş gibi görünebilir...yıkadıktan sonra düzeliyor merak etmeyin.yinede bu tarif için gözden çıkardığınız bir tavayı kullanın:)


......

10 yorum:

  1. Çocuklugumu hatırladım.annem nohut yemegi yapacağı zaman fazla haşlardı sonra sobanın üzerinde böyle kızartıp sıcak sıcak yerdik..ahh o güzel günler.eline saglık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel haşlanmış nohutumda var deneyeceğim ellerine sağlık Disalcğim

    YanıtlaSil
  3. Değişik ve sağlıklı bir çerez olmuş tadı leblebiye benziyor mu?Baharatla da yapılabilir belki ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  4. Nasıl lezzetli görünüyor offf harikaa bayılırım...Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hep yapmak istemiştim ama bir türlü yapamadığım bir şeydir kendileri

    YanıtlaSil
  6. ben de aynı şekilde ayırırım arada bir
    biz eskiden annemlerin nohut pişireceği zaman bu nohutları yanan sobanın üzerinde kavururduk
    hey gidi günler hey
    hakikaten hem doğal hem özlenen lezzet
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. beni de çok eskilere götürdü bu lezzet... ellerine sağlık. sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım..
    anında leblebi hemde sıcacık harıka :)
    mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  9. bu tarifinizi tuttum, nohutumu ıslamaya gidiyorum. haydi hayırlısı..

    YanıtlaSil
  10. Vay anam her borek yapisinda gocmen sobasinda geriye kalan ates ilede nohut surerdi firina köz atesinde bir baska olur boregi yedikten sonra cay ile yerdik. Anamm

    YanıtlaSil