3 Ekim 2013 Perşembe

KAHVALTIYA PEYNİRLİ TARİFLER ,DEĞİŞİK PEYNİR SUNUMLARI

salatalık yatağında domates arası peynir

çok önce hazırladığım tariflerdir bunlar....

yayınlamayı unutunca kıyıdan bucaktan buldum hepsini bir postta halledeyim dedim.....

fikirler, nette gördüğüm bazı tarifleri kendimce az uz değiştirerek yeniden uyarlamamdan  çıktı ortaya....kahvaltıyı ve peyniri sevdiğim için değişik sunumlar her zaman ilgimi çekiyor biliyorsunuz...

her fotoğrafın altına tarifini yazarak lafı uzatmayacağım bugün...:))

SALATALIK YATAĞINDA PEYNİRLİ DOMATES
malzemeler
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kokteyl domates
  • 1 küçük kalıp muratbey sürmeli peynir
  • küçük bir dal reyhan otu
  • zeytinyağı ve tuz
yapılışı........
  1. peynir çatalla ezilir.içine ince doğranmış reyhan eklenir.
  2. elle yuvarlak toplar yapılır..
  3. kokteyl domates ortadan ikiye kesilir ve arasına peynir topu konulur..domates kürdanla sabitlenir.
  4. salatalık soyulmadan ince ince dilimlenir..tabağa birbiri üzerine gelecek şekilde yuvarlak biçimde sıralanır.ve üzerine peynirli domates topu konulur..
  5. en üstten zeytinyağı gezdirilir....arzuya göre baharatla çeşitlendirebilirsiniz.


saksıda kanapeler

SAKSIDA PEYNİRLİ KANAPELER
malzemeler
yapılışı
  1. tost ekmeklerinden ikişer adet çıkacak şekilde küçük bir yuvarlak kalıp ile şekiller çıkarılır.
  2. sürmeli peynir ince dilimlenir.... aynı kalıp ile altı adet yuvarlak çıkarılır..
  3. aynı şekilde salamlardanda yuvarlaklar kesilir..
  4. iki yuvarlak tost ekmeği arasına salam ve peynir konulur .çöp şişlere geçirilerek derin bir bardağa yada temiz bir saksıya konulur...
  5. sofrada kanapeler için hoş bir sunum yapabilirsiniz...

......................


peynirli roka yelkenii

PEYNİRLİ ROKA YELKENLERİ
malzemeler..
  • muratbey parmak peynirleri ( fessita ve fesdo )
  • roka yaprakları
  • yeteri kadar zeytin(çekirdekleri çıkarılmış)
  • salatalık dilimleri
  • 1 yemek kaşığı acuka
yapılışı...
  1. parmak peynirler ortadan ikiye kesilir.
  2. roka yaprakları arasına yarım kesilmiş peynir konur..ve roka yaprağını kırmadan ikiye katlanır.
  3. üzerine acuka sürülür..çekirdeği çıkarılmış zeytin tanesi konulur .
  4. ve üzerine kürdan batırılır..
  5. en alta salatalık dilimi konulur ki roka yelkenimiz devrilmesin..
  6. arzuya göre zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.


.............


peynirli kabak sarması

PEYNİRLİ KABAK SARMA
malzemeler
yapılışı
  1. kabak yıkanır aralıklı soyulur.
  2. uzun olarak ince ince dilimlenir.
  3. az zeytinyağında arkalı önlü hızlı ateşte tuzlayarak kızartılır.
  4. arasına reyhan otu konulur.üzerinede dört dilime bölünmüş parmak peynirlerden bir tutam konulur.
  5. kabak sarılır ve açılmaması için kürdanla sabitlenir.
  6. dereotu ile süslenerek servis edilir...
 .............

10 yorum:

  1. Süperler, hele iştahı olmayan ufaklıklar için mükemmel, ellerinize sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Canım hepsi çok şık ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canikom hepsi birbiinden güzeller maşallah dostikom :)))

    YanıtlaSil
  4. Lezzet kadar sunum da çok önemli, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hepsi birbirinden güzel olmuş. Ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
  6. Peynirlerin sunum sultanı harika olmuş bunlar...
    Ellerine sağlık Disalcim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bütün sunumlar çok şık olmuş hepsinden birer tane tatmayı isterdim... Emeğine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. hepsi için ayrı ayrı ellerine sağlık canım..
    çok ciciler..
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  9. Degerli arkadasım her ne yapılırsa yapılsın keyfle zevkle takipcisi oldugum blogunda görsellik yine tavan yapmış ellerine saglık..Muhakkak biliyorsunuzdur ama yuvarlak ekmek ve peynir takılan cubukları için nacizane önerim olacaktı otür sunumlarda çubukların önceden suda bekletilmesiyle kaymaları engelleniyor..Sevgiyle kalınız öpüyorum..
    aytop

    YanıtlaSil
  10. sevgili Aytop cuğum...önerilerini her zaman dikkate alıyorum çok teşekkür ederim..bilmiyordum .sayende bir bilgi daha öğrenmiş olduk...yorumları okuyan arkadaşlarada güzel bir bilgi olmuştur eminim...:)

    YanıtlaSil