çok önce hazırladığım tariflerdir bunlar....
yayınlamayı unutunca kıyıdan bucaktan buldum hepsini bir postta halledeyim dedim.....
fikirler, nette gördüğüm bazı tarifleri kendimce az uz değiştirerek yeniden uyarlamamdan çıktı ortaya....kahvaltıyı ve peyniri sevdiğim için değişik sunumlar her zaman ilgimi çekiyor biliyorsunuz...
her fotoğrafın altına tarifini yazarak lafı uzatmayacağım bugün...:))
SALATALIK YATAĞINDA PEYNİRLİ DOMATES
malzemeler
- 1 adet salatalık
- 1 adet kokteyl domates
- 1 küçük kalıp muratbey sürmeli peynir
- küçük bir dal reyhan otu
- zeytinyağı ve tuz
- peynir çatalla ezilir.içine ince doğranmış reyhan eklenir.
- elle yuvarlak toplar yapılır..
- kokteyl domates ortadan ikiye kesilir ve arasına peynir topu konulur..domates kürdanla sabitlenir.
- salatalık soyulmadan ince ince dilimlenir..tabağa birbiri üzerine gelecek şekilde yuvarlak biçimde sıralanır.ve üzerine peynirli domates topu konulur..
- en üstten zeytinyağı gezdirilir....arzuya göre baharatla çeşitlendirebilirsiniz.
SAKSIDA PEYNİRLİ KANAPELER
malzemeler
- 6 adet tost ekmeği
- 6 yuvarlak dilim salam veya pastırma
- 250 gr muratbey sürmeli peynir
- tost ekmeklerinden ikişer adet çıkacak şekilde küçük bir yuvarlak kalıp ile şekiller çıkarılır.
- sürmeli peynir ince dilimlenir.... aynı kalıp ile altı adet yuvarlak çıkarılır..
- aynı şekilde salamlardanda yuvarlaklar kesilir..
- iki yuvarlak tost ekmeği arasına salam ve peynir konulur .çöp şişlere geçirilerek derin bir bardağa yada temiz bir saksıya konulur...
- sofrada kanapeler için hoş bir sunum yapabilirsiniz...
......................
PEYNİRLİ ROKA YELKENLERİ
malzemeler..
- muratbey parmak peynirleri ( fessita ve fesdo )
- roka yaprakları
- yeteri kadar zeytin(çekirdekleri çıkarılmış)
- salatalık dilimleri
- 1 yemek kaşığı acuka
- parmak peynirler ortadan ikiye kesilir.
- roka yaprakları arasına yarım kesilmiş peynir konur..ve roka yaprağını kırmadan ikiye katlanır.
- üzerine acuka sürülür..çekirdeği çıkarılmış zeytin tanesi konulur .
- ve üzerine kürdan batırılır..
- en alta salatalık dilimi konulur ki roka yelkenimiz devrilmesin..
- arzuya göre zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
.............
PEYNİRLİ KABAK SARMA
malzemeler
- 1 adet kabak
- 4 adet muratbey parmak peynir çeşitleri
- uzun dilimlenmiş çerkez peyniri
- reyhan ve dereotu
- kızartmak için az zeytinyağı
- tuz
- kabak yıkanır aralıklı soyulur.
- uzun olarak ince ince dilimlenir.
- az zeytinyağında arkalı önlü hızlı ateşte tuzlayarak kızartılır.
- arasına reyhan otu konulur.üzerinede dört dilime bölünmüş parmak peynirlerden bir tutam konulur.
- kabak sarılır ve açılmaması için kürdanla sabitlenir.
- dereotu ile süslenerek servis edilir...
Süperler, hele iştahı olmayan ufaklıklar için mükemmel, ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle
Canım hepsi çok şık ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilcanikom hepsi birbiinden güzeller maşallah dostikom :)))
YanıtlaSilLezzet kadar sunum da çok önemli, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHepsi birbirinden güzel olmuş. Ellerine sağlık canım :))
YanıtlaSilPeynirlerin sunum sultanı harika olmuş bunlar...
YanıtlaSilEllerine sağlık Disalcim...
Sevgiler...
Bütün sunumlar çok şık olmuş hepsinden birer tane tatmayı isterdim... Emeğine sağlık canım...
YanıtlaSilhepsi için ayrı ayrı ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok ciciler..
hayırlı cumalar..
Degerli arkadasım her ne yapılırsa yapılsın keyfle zevkle takipcisi oldugum blogunda görsellik yine tavan yapmış ellerine saglık..Muhakkak biliyorsunuzdur ama yuvarlak ekmek ve peynir takılan cubukları için nacizane önerim olacaktı otür sunumlarda çubukların önceden suda bekletilmesiyle kaymaları engelleniyor..Sevgiyle kalınız öpüyorum..
YanıtlaSilaytop
sevgili Aytop cuğum...önerilerini her zaman dikkate alıyorum çok teşekkür ederim..bilmiyordum .sayende bir bilgi daha öğrenmiş olduk...yorumları okuyan arkadaşlarada güzel bir bilgi olmuştur eminim...:)
YanıtlaSil