8 Kasım 2013 Cuma

KAKAOLU ISLAK KURABİYE YAPILIŞI

nefis ıslak kurabiye
ıslak kurabiye


ben bugün bir anne olarak ekmek yapmanın gurunu yaşarken kızımda fırının sıcağına bu güzel nefiss ıslak kurabiyeleri atmanın mutluluğu içerisinde :))

ne zamandır başımda et bırakmadı...dır dır dırdır.......anne kurabiye yapayım.anneee nolur..anneee lütfen kurabiye yapayım..

her seferin atlatmayı başardım....bugün olmaz zaten evde abur cubur var..bugün olmaz elektrik yok..bugün olmaz bu saatte bişey yenmez falan filan ....kandırmıştım ama bugün artık ekmeğin peşinden yaptırırsam hem ben kurtulurum hemde o peşimi bırakır dedim :))

yeni mutfağı öğrenen bir çocuğa mutfak emanet etmek istemiyorsunuz ama naaparsınız ...bazen mecbur kalıyorsunuz...kadınların içinde var mutfak.....

galiba babadan oğula geçen bir meslek gibi kızıma blogger mesleği bırakacağım.....:)

en baştan sert bir şekilde uyardım ..bak yapacaksan bana bişey sormadan yap çünkü ben yapmak istemiyorum.benim başıma sakıın bela etme bu hamuru....:)

tabi daha önceki deneyimlerinide ekleyerek,arada bir annee bu hamurun setliği iyimi daha un ekleyeyim mi desede tek başına yaptı diyebilirim.....mutfağı temiz teslim etme şartı ile kurabiye yapmasına izin verdim..

ne gaddarım been...:) ama olsun bi taşla iki iş öğrendi fenamı..hem kurabiye yapıyor hemde temizlik öğreniyor...:D

benim bu kurabiye aralarına başka işlerde sıkıştırmam lazım mesela ütü gibi...hani onu yaparsan bu ütüleride (dağ gibi) bitirmen gerek falan desem..yapar yaa....iyi düşündüm bunu ben..:))

neyse bloğumda bu tarif yeterince var ama en güzeli bu..çünkü bunu kızım yaptı ellerine sağlık..heryerine sağlık :))) eferim gitgide bana çekiyor bu kız :) birde dağınıklığını unutturabilirsem tam kıvamında bir kız olacak :))

malzemeler......

  • 1 Paket (25 gr.) Ülker Kakao
  • 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 Yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Aldığı Kadar Un

üzerini süslemek için.....

  • Çekilmiş Antep Fıstığı veya Hindistan cevizi 
  • üç beş kare bitter çikolata

şurubu için.....

  • 3 cay Bardağı Seker
  • 3 cay Bardağı Su

yapılışı........

  • Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. 10-15 dakika kadar.. şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin.
  • Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alıperitilmiş çikolata ve  antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsledikten sonra, bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.

3 yorum:

muko dedi ki...

ohh miss misssss
nede olsa güzller güzeli evlat elinden çıkmışşşş
eline sağlık kuzunun canım benimmm çokk güzel olmuşlarrrr

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine sağlık nefissssss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Unknown dedi ki...

Nefis olmuslar canim :) Ellerine saglik...
Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak