![]() |
oklava poğaçası |
poğaça gibi malın olsun değil mi..?
mayalı poğaçanın yerini hiçbirşey tutmaz....mesele hamuru yoğurmakta...onuda yapan aletler çıktı artık ama ben elimde yoğuruyorum hala....:)) hamur yoğurmayı çok severim....huzur çöker üzerime nedense..
bu sefer poğaçamın acılı olmasını istedim ve kendi yaptığım acılı ezmeyi kullandım....şekil olarakta ezme daha güzel görünecekti..
kat kat bir poğaça ve içinden görünen ezme ...siz başka şeylerde kullanabilirsniz....çemende çok yakışacaktır eminim...yada sadece tereyağlı yapabilirsiniz...
sunum olarak tavsiye ediyorum ama iç malzemelerini değiştirebilirsiniz dediğim gibi...
ben bu şekli tarçınlı poğaçalarda görmüştüm ve acılı yapınca ne isim versem diye düşündüm..oklava poğaçası demek aklıma geldi...google a arattığımda ise bu poğaçaya zaten o ismin verildiğini gördüm kendi kendime çok güldüm...ağız tadıyla bir isim bile uyduramadım anlayacağınız:)))))))))))
![]() |
acılı ezmeli oklava poğaçası |
malzemeler.......
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
- 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya(veya bir paket )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
iç malzemesi....
- acılı ezme
- yumuşak tereyağ
yapılışı.......
- hamur malzemeleri yoğrulur....mayalandırılır....
- hamurdan büyük beze alınır...ince bir şekilde açılır...
- önce yumuşak tereyağ sürülür...daha sonra acılı ezme sürülür...
- hamur rulo yapılır.....bu şekilde dolapta beş on dakika dinlendirilir..
- dinlenen hamur üçgenler halinde doğranır...oklavayı bastıracak büyüklükte olmasına dikkat edilir...(benim rulom küçük olmuş oklava yerine bal kaşığının arkasını kullandım)
- üçgen dilimlerin tam ortasına oklava bastırılır...hamur yuvarlak hal alana kadar bastırabilirsniz...
- üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir...
5 yorum:
görüntüsüne bayıldımm harika olmuş acılı ezmeli mutlaka denemek isterimm ellerine sağlık disall:))
ellerine emeklerine sağlık.. bizde poğaça yok yenir. İnşallah deneyeceğim. Küçük daha iyi olmuş bence.
fotoğrafları görünce anaaa dedimm ben yıllar önce bu şekil tarçınlı şkerli bir çörek yapmıştım ama tabii ozaman yemek blogum falan yok sadece bir fotoğraf çekmiştim şekli güzel diye ozamnalr forumlar vardı onların birinde paylaşmıştım senin fotoğrafları görünce o aklıma geldi :)
anılarım depreşti yani :P
eline sağlık cnaım çokk güzel görünüyorrr
Harikaaa görüntüsüne de bayıldım, ben de hamur yoğurmayı çok severim... Tabii bazı durumlarda vakit yoksa ekmek makinesinin hamur programını kullanıyorum mecburen...
Sevgiler
Evren
Nefis olmuş,görüntüye bayıldım..Bende biberli ekmek ve poaça yapıyorum.Birde bu şekilde denemek istiyorum..ellerinize sağlık..
Yorum Gönder