19 Şubat 2014 Çarşamba

FIRINDA KABAK TATLISI

kabak tatlısı az şekerli
fırında kabak tatlısı


yine eskiden sevmeyipte sonradan sevdiğim tariflerden biri kabak tatlısı.....

sevdiğim zamandan beri hep tencere versiyonunu yapmıştım....ama insan sınırlarını aşmak istiyor farklı şekillerde denemek istiyor....şimdi diyeceksiniz ki aman aman ne farklı tarif ama :))

tencerede güzel olan bir tarifin fırın versiyonu benim için denemek ne demek biliyormusunuz....çook farklı :)  

lezzet olarak eşim tencerede pişeni ,bense fırın halini sevdim....fırından çıktığında dışında oluşan hafif kabuklanma çok hoş geldi bana...ayrıca şekeri daha az oluyor ..dışında bir karamelleşme içinde ise şekersiz bir kabak birleşimi....düşünün işte sıcak kum soğuk deniz hesabı:))

ben beğendim.....tarife başlarken nasıl yapmam gerektiğini bilmiyordum...üzerine folyo geçirsem mi ,geçirmesem mi ?

folyosuz pişiren kişileri görünce bende üstü açık pişirmeye karar verdim....olumsuz kısım ise şuydu...tepsim büyük olduğu için kabak tamamen kaplamıyordu tepsiyi.....kenarlara akan şekerli su ısının direk vurmasıyla ağdalaşmaya başladı..bunun tek sebebi kabağa göre kap kullanmamam oldu..siz yaparsanız kabağın tam kapladığı fırın kabı kullanmanız yönünde olacaktır..

onlar dışında bana göre çok hafif bir kabak tatlısıydı....birazınıda tahinledim..ama tahini direk dökmedim...biraz şekerle çırptım ..hatta evde azcık şerbet vardı onunla çırpıp gezdirdim üzerine..


fırında kabak tahinli
fırına kabak tatlısı nasıl yapılır?


malzemeler....

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker 
  • üzeri için fıstık ve süslemek için tahin

yapılışı....

  1. doğranmış kabaklar kabağı tam alacak iekilde bir tepsiye dizlir..
  2. üzerine şeker serpilir...sulanması beklenir...
  3. şeker eridikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir...
  4. üzerine fıstık ceviz serperek veya tahin gezdirerek servis edebilirsiniz..

not....

  1. benim kabaklarım güzel pişmişti arzuya göre önce folyo ile kapatıp daha sonra üzerini açarak pişirebilirsiniz..
  2. şeker miktarını artırabilirsniz...az şekerli sevmiyorsanız tabi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder