8 Mart 2014 Cumartesi

MİDYE POĞAÇA

midye poğaça
kıymalı midye poğaça


çok hayallerle yaptığım ama görüntü açısından bekletimi karşılamayan bir poğaça ...

tadına diyecek yok nefiss..ama gel gör ki görüntü açısından sınıfta kalıyor....her katı tereyağlı ,tel tel açılması gereken bir poğaçaya bu sunum yakışmıyor ama kafaya taktım ben bunu güzel görünecek şekilde tekrar yapacağım...

misafirlerimin tadını çok beğendiği bir poğaça oldu....onlar beğendikten sonra bana laf düşmez değil mi:)

son zamanlarda poğaça yemekten sıkıldım ama kıymalı yemek biraz iyi geldi...değişiklik iyidir..peynirli içten sıkılanlara...

midye poğaça nasıl yapılır
kıymalı midye poğaça

malzemeler...

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı maya (instant maya)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine
  • aldığı kadar un
  • hamura sürmek için 100 gr tereyağ(oda sıcaklığında yumuşak)

iç malzemesi...

  • 100 gr kıyma
  • tuz,zeytinyağ
  • maydanoz

 yapılışı....

  1. süt şeker ve maya karıştırılır...biraz bekletilir...diğer malzemelerde eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır..
  2. mayalanmaya bırakılır...
  3. kıyma kavrulur..tuzu atılır...maydanoz doğranır ...
  4. mayalanan hamurdan üç büyük beze alınır...
  5. beze açılır  içine tereyağ sürülür...diğer bezede açılır ,tereyağlı beze üzerine yerleştirilir..
  6. ve diğer bezede açılır ,diğer bezelerin üzerine yerleştirilir..
  7. bu şekilde biraz bekletilir...oklava ile hepsi birden açılır...
  8. içine tereyağ sürülür ve rulo yapılır...(bu aşamada dolapta biraz bekletebilirsiniz..daha güzel olacağını düşünüyorum..)
  9. rulo hamurdan 1 buçuk 2 cm lik dilimler kesilir..
  10. her dilim elle bastırarak açılır ve kıymalı harçtan konulur....kapatılır....üzerine yumurta sarısı sürülür..
  11. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir...

1 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

ellerine sağlık. nefis görünüyorlar canım.. Afiyetle ve sağlıkla kal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak