17 Temmuz 2014 Perşembe

TAZE KAYISI KOMPOSTOSU

taze kayısı hoşafı
kayısı kompostosu


komposto ve hoşaf farkını dört beş yıl önce öğrenmiştim...

kuru meyvelerle yapılana hoşaf, taze meyvelerle yapılana komposto deniliyor ,, ben gibi bilmeyenlere duyurulur :)

bana bu ramazan bişeyler oldu...çaydan ve sıcak içeceklerden uzaklaştım....canım hiiç istemiyor ve bugüne kadar çay demlemedim.....

genelde soğuk soğuk kompostolar,içecekler ve kavun karpuz iyi gidiyor sahurda da iftarda da.....

hal böyleyken bende bol bol içecekli kompostolu tarifler yapıyorum.....aklımda reyhan şerbeti var daha ama sıra gelmedi bi türlü:)

eski tariflerden kuru kayısı hoşafı için tıklayın.....
eskiden şekeri daha çok kullanıyormuşum onu farkediyorum eskilere bakınca....şimdilerde şeker kulanımım baya azaldı..tabi herkesinde öyle.....verilen tariflerde şeker miktarını kendiniz damak tadınıza göre ayarlayın.....!



taze kayısı kompostosu
taze kayısı kompostosu


taze meyve yemek daha güzel ama akşamlar o kadar kısa ki meyve yiyecek kadar zaman kalmıyor ...meyve bile açken güzel oluyor......karnımız tok olunca ancak komposto şeklini sahurda tüketebiliyoruz.......

market ve pazarlarda taze taze rengarenk görünce almadan duramıyoruz ,sonra da elimizde kalıyor meyveler.....tavsiye ederim çoğu meyveyi bu şekilde pişirip tüketebilirsiniz...


taze kayısıdan hoşaf nasıl yapılır
taze kayısı kompostosu


taze kayısı kompostosu

malzemeler...

  • 1 kg kadar taze kayısı
  • 10 su bardağı su
  • 3-5 karanfil
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker ( kayısınızın şekerli veya ekşi olması durumunda şekeri ayarlayın)

yapılışı....

  1. suyu ,şekeri ve karanfili ocağa alın...şeker eriyip kaynama noktasına gelince  çekirdekleri çıkarılmış ve dörde bölünmüş kayısıları suyun içine ekleyin...
  2. 15- 20 dk kadar orta ateşte kaynatın....
  3. 20 dakika çok bile gelebilir...zaten kayısılarınız yumuşamaya başlayacaktır....ve bunu farkedince altını kapatabilirsiniz....
  4. buz gibi olunca servise hazır :)
  5. bu kadar kısa sürede oldumu olmadımı diye düşünmeyin,suyu koyulaşmış,kayısıları pişmiş bir kompostonuz oluyor.....:)

2 yorum:

http://baharinrenkleri.blogspot.com.tr/ dedi ki...

eline sağlık:) yıne harikasın:)

MAZES dedi ki...

bir de kavanozda yap,1 ay dinlendikten sonra mmmm....ellerine sağılık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak