27 Mart 2014 Perşembe

PUDİNG DOLGULU KEK

puding dolgulu kek
puding dolgulu kek


merhaba arkadaşlar...

bu yazıyı perşembe yazıyorum ama cuma günü okuyacak arkadaşlara şimdiden hayırlı cumalar demek istiyorum....:)

geçen hafta pakmayadan gelen hediyelerimle ne yapacağımı dakkasında düşünmüştüm....pudingi gördüğüm anda , dolgulu kek beynimde çaktı zaten..






pakmayaya hediyelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum....yemek kitabına bayıldığımıda belirtmek isterim....:)
pakette , maya,vanilya,kabartma tozu,kakaolu ve çikolatalı puding ve harika üç boyutlu bir yemek kitabı....hepsi çok güzel..:)


keke dönecek olursam tadı gayet güzel bir tarif...zaten daha önceki yaptığım limonlu dürtme kek ile aynı ..sadece bunun delikleri oyacak ile açıyoruz ki daha büyük oluyor....daha çok puding alıyor..
ben bu sefer bir büyük borcam yerine iki küçük fırın kabına paylaştırdım hamuru..

bir paket puding ikisine yetmedi tabi...iki paket pişmesi gerekir...


DOLGULU KEK
PUDİNG DOLGULU KEK



malzemeler.....

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 1 su bardağından bir iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • yeteri kadar un (2,5 - 3 su bardağı kadar kullandım)

kremalar........

  • 1 paket kakaolu puding+750 ml. süt
  • 1 poşet krem şanti+1 su bardağı soğuk süt
  • süslemek çilek (bir çay kaşığı kakaoda serpebilirsiniz)

yapılışı......

  1. yumurtalar şekerle iyice çırpılır...krema kıvamına gelene kadar...
  2. sütve yağ ilave edilir...yine çırpılır....
  3. limon kabuğu rendesi,kabartma tozu ve vanilya eklenir...
  4. yoğun ama akıcı olana kadarda un eklenerek çırpmaya devam edilir....
  5. yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye veya( iki küçük fırın kabı kullandım)kek harcı dökülür.....
  6. önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir....
  7. bu arada puding üzerindeki tarife göre pişirilir....
  8. pişen kek ılındıktan sonra üzerine birbirine yakın olacak şekilde elma oyacağı ile delikler açılır...(delikler ,sapı yuvarlak olan bir kaşıkla,kekin dibine kadar bastırarakda yapılabilir)
  9. puding piştikten sonra ilk sıcağını atınca kekin üzerine dökülür ve deliklere dolması sağlanır.......
  10. kek soğumaya bırakılır.......bu arada krem şanti bir su bardağı soğuk sütle çırpılır ve soğuyan pudingin üzerine kaplanır....
  11. bir kaç saat dinlendirilir....servis ederken üzerine çilek koyabilirsiniz..yada çikolata rendesi koyabilirsinz....

not.........................

  1. keki kakaolu,pudingi vanilyalı yapabilirsiniz......
  2. üzerinde deneme yapmaya çok müsait bir kek.....krema olarak her çeşiti kullanabilirsiniz...
  3. ben limonlu yaptım ama herhangi bir kek ilede yapılabilir.....hazır kekle bile deneyebilirsiniz...
  4. deliklerin sıklığı size kalmış....ama sık olursa daha çok kremalı yersiniz:)
  5. deliklere jöle bile doldurabilirsiniz......denemesi sizden.....
  6. hadi bakalım kolay gelsin , deneyenlerden beğenip beğenmediklerini bilmek isterim....:)..

7 yorum:

  1. poke cake :)çok seviyorum bu keki ben eline sağlık disal :)

    YanıtlaSil
  2. Tam da geçenlerde uykudan uyandığımda (bendeki mutfak aşkına bakın :)) pudingli kurabiye tarifleri var da niye kek yok ki, şöyle kesince ortasından puding fışkırsa diyordum. Ama yaş pasta gibi olmasa, kesilmeden biçilmeden olsa diyordum. Bu yakın sanki istediğime. Deneyeceğim inşallah. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mrb disal hanm kekinizi denedim ve çok beğendm.ellerinize sağlık ama bi sorum olacak bnm pudinglerim bu kadar alta inmedi acaba deliklerdeki kek kırıntılarını çıkarmam mi gerekiyor. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. sevgili ömür

    elma oyucu gibi bir aletle çıkardıysan puding dibine kadar iner aslında....başka bir aletle bastırarak yaptıysan dibine kadar inmemesi o yüzden olabilir..

    birde puding koyu kıvamlı ise döktüğün zaman deliklerden aşağı tam olarak akmamış olabilir....

    normalde benimde oyacak ile çıkardığım zaman kekin dibinde azcık kek kalmıştı ama çok etkilemedi..

    yorumun için teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çırpıcının sapıyla deldim sanırım ondan:)ama yine de çok güzel oldu:)değişik tarifler denemeyi çok severim yemeyi de:)bu yüzden takipçinizim:))

      Sil
  5. Ömürcüm çok teşekkür ederim:) bende benim gibi değişik tarifleri sevenler için sürekli araştırma yapıyorum..benim çok özel takipçilerim var biliyorum çünkü...teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  6. Ilk defa duydum enguzel bir fikir. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil