aslında çok eski bir tarifim olan bu güzel böreği tekrardan sevgili arkadaşım lezizimin etkinliği için hazırladım.....çok güzel bir tadı var...mutlaka deneyin.......
biz çok severek yiyoruz......
MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- baharat
iç malzeme
- 1 yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
üst malzemesi
- 1 kase yoğurt
- yağda kızdırılmış pul biber
- sarımsak
YAPILIŞI
- iç malzemesi için soğan yağda kavrulur.kıyma eklenir.salça eklenir.baharatı katılır
- sütlü malzemesi için süt,yumurta ,sıvı yağ çırpılır
- birinci yufka serilir.sütlü içten sürülür
- ikinci yufka birinci yufkanın üstüne serilir,hem sütlü karışım hemde kıymalı içten her tarafına sürülür.
- üçüncü yufka serilir.sütlü karışım sürülür.
- dördüncüde en üste serilir.rulo şekline getirilir.
- folyo veya tülbente sıkıca sarılır.geniş bir tencerede kaynamış suda haşlanır.(iki parçaya bölünerekte haşlanabilir.)
- haşlandıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- vede yağda kızdırılmış pul biber gezdirilir.dilimleyerek servis edilir.afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder