13 Aralık 2007 Perşembe

TÜLBENT BÖREĞİ

merhaba arkadaşlar.....

aslında çok eski bir tarifim olan bu güzel böreği tekrardan sevgili arkadaşım lezizimin etkinliği için hazırladım.....çok güzel bir tadı var...mutlaka deneyin.......

biz çok severek yiyoruz......

MALZEMELER

  • 4 adet yufka
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • baharat

iç malzeme

  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

üst malzemesi

  • 1 kase yoğurt
  • yağda kızdırılmış pul biber
  • sarımsak

YAPILIŞI

  • iç malzemesi için soğan yağda kavrulur.kıyma eklenir.salça eklenir.baharatı katılır
  • sütlü malzemesi için süt,yumurta ,sıvı yağ çırpılır
  • birinci yufka serilir.sütlü içten sürülür
  • ikinci yufka birinci yufkanın üstüne serilir,hem sütlü karışım hemde kıymalı içten her tarafına sürülür.
  • üçüncü yufka serilir.sütlü karışım sürülür.
  • dördüncüde en üste serilir.rulo şekline getirilir.
  • folyo veya tülbente sıkıca sarılır.geniş bir tencerede kaynamış suda haşlanır.(iki parçaya bölünerekte haşlanabilir.)
  • haşlandıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • vede yağda kızdırılmış pul biber gezdirilir.dilimleyerek servis edilir.afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak