13 Aralık 2007 Perşembe

SİNİ TATLISI


yine yozgatta sık sık yapılan bir tarif vereceğim.baklavaya benziyor ama bu cevizsiz.biz biraz yaktık siz yakmayın.

MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4/3 çay bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kab.tozu
  • aldığı kadar un(baklavalık)
ÜZERİ İÇİN
  • 2 su bardağı kızdırılmış sıvı yağ
ŞERBETİ
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
  • hamur malzemeleri yoğrulur.10 dk. dinlendirilir
  • şerbet yapılır soğumaya bırakılır
  • dinlenmiş olan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler yapılır
  • baklava inceliğinde veya az daha kalın şekilde açılır
  • bibirine paralel olarak üçe kesilir
  • kesik dilimler ortaya doğru büzüştürülür.tepsiye ortadan başlayarak gül böreği şeklinde sarılır.
  • bütün bezeler aynı işlemden geçer
  • son olarak kızdırılmış sıvı yağ gezdirilir.
  • önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  • piştikten sonra 5 dakika kadar bekletilir.şerbet soğuk olarak dökülür
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak