yine yozgatta sık sık yapılan bir tarif vereceğim.baklavaya benziyor ama bu cevizsiz.biz biraz yaktık siz yakmayın.
MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4/3 çay bardağı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kab.tozu
- aldığı kadar un(baklavalık)
ÜZERİ İÇİN
- 2 su bardağı kızdırılmış sıvı yağ
ŞERBETİ
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
- hamur malzemeleri yoğrulur.10 dk. dinlendirilir
- şerbet yapılır soğumaya bırakılır
- dinlenmiş olan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler yapılır
- baklava inceliğinde veya az daha kalın şekilde açılır
- bibirine paralel olarak üçe kesilir
- kesik dilimler ortaya doğru büzüştürülür.tepsiye ortadan başlayarak gül böreği şeklinde sarılır.
- bütün bezeler aynı işlemden geçer
- son olarak kızdırılmış sıvı yağ gezdirilir.
- önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- piştikten sonra 5 dakika kadar bekletilir.şerbet soğuk olarak dökülür
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder