selam arkadaşlar.....
nihayet taşınma işim sona erdi......ev yerleşti.......kullanılır hale geldi........bende bittim ama.....
şimdi sırada ilk defa geldiğim göneni tanımak........edindiğim bilgilere göre iğne oyası,kaplıcalar ve pirinci ile ünlüymüş........kaplıcasının bulunduğu parkı gezdik çok güzeldi.........ama gözüm yinede geldiğim yerdeki gibi deniz arıyor....
ve buranın pazarını gezebileceğim arkadaşlarımı istiyorum.......onları şimdiden çok özledim.....benim için veda partisi yapmışlardı.....ve harika hediyeler almışlardı....çok teşekkür ediyorum canlarım benim........işte benim için hazırlanan sofra yeşildomatesimde......
şunuda belirtmek isterim.....eğer gönene gelmeye karar verirseniz mutlaka yanınızda sivrisinek kovucu aletlerinizin olması gerekir.......öğrendiğime göre çeltik tarlaları(yani pirinç) yüzünden acayip sivri var......camlar kapılar sinekliklerle desteklenmiş.......evinizde rahatsınız...ama balkonda keyif yapmak çok zor.......mutlaka şişiriyorlar........
ilk günler acemi olduğumuz için sivrilerden baya darbe yedik ama şimdi kapıların hangi hızla açılacağını biliyoruz.......bir iki saniyede balkona girip çıkacaksınız......(abarttım)
musluk suyu çok kireçliymiş......içilmiyor.......sokaklarda tatlı su çeşmeleri var......oradan dolduruyoruz....tadı harika.......hazır sulardan bile lezzetli.......
zamanı geldikçe buradan fotoğraf çekip bol bol eklerim.....şimdilerde havanın sıcaklığından dolayı ve taşınma yorgunluğu yüzünden pek dışarı çıkamıyoruz........kolay değil 10 saatlik yoldan taşındık......
şimdi geçelim tarife.........insan acıkınca midesinin ne istediğini bazen anlıyor bazen anlamıyor....benim midem bu sefer ne istediğini biliyordu.......ya pizza yada kumpir olcaktı......eldeki malzemelerin yetersizliği nedeniyle ve mayonezli bir karışım daha cazip gelince kumpirde karar kıldım......
bu tip tariflerde pek ölçü olmuyor......yinede elimden geldiğince vermeye çalışacağım......
malzemeler.......
- 7-8 patates
- bir kavanoz garnitür
- bir çay bardağı mısır
- salam
- kaşar
- yeşil zeytin
- bir yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- mayonez,ketçap
- patatesler haşlanır.....tuz eklenerek ezilir.......
- tereyağ ve kaşar rendesi ilavesi ile küçük bir tepsiye bastırılır.......
- salamlarda ufak ufak doğranarak üstüne serpilir.......
- fırının ızgara ayarında üzeri biraz kızarana kadar bekletilir.......
- çıkardıktan sonra üzerine garnitür, yeşil zeytin ve mısır ilave edilir......
- mayonez ve ketçapla süslenerek sıcakken servis edilir........