25 Haziran 2008 Çarşamba

KUMPİR


selam arkadaşlar.....

nihayet taşınma işim sona erdi......ev yerleşti.......kullanılır hale geldi........bende bittim ama.....

şimdi sırada ilk defa geldiğim göneni tanımak........edindiğim bilgilere göre iğne oyası,kaplıcalar ve pirinci ile ünlüymüş........kaplıcasının bulunduğu parkı gezdik çok güzeldi.........ama gözüm yinede geldiğim yerdeki gibi deniz arıyor....

ve buranın pazarını gezebileceğim arkadaşlarımı istiyorum.......onları şimdiden çok özledim.....benim için veda partisi yapmışlardı.....ve harika hediyeler almışlardı....çok teşekkür ediyorum canlarım benim........işte benim için hazırlanan sofra yeşildomatesimde......

şunuda belirtmek isterim.....eğer gönene gelmeye karar verirseniz mutlaka yanınızda sivrisinek kovucu aletlerinizin olması gerekir.......öğrendiğime göre çeltik tarlaları(yani pirinç) yüzünden acayip sivri var......camlar kapılar sinekliklerle desteklenmiş.......evinizde rahatsınız...ama balkonda keyif yapmak çok zor.......mutlaka şişiriyorlar........

ilk günler acemi olduğumuz için sivrilerden baya darbe yedik ama şimdi kapıların hangi hızla açılacağını biliyoruz.......bir iki saniyede balkona girip çıkacaksınız......(abarttım)

musluk suyu çok kireçliymiş......içilmiyor.......sokaklarda tatlı su çeşmeleri var......oradan dolduruyoruz....tadı harika.......hazır sulardan bile lezzetli.......

zamanı geldikçe buradan fotoğraf çekip bol bol eklerim.....şimdilerde havanın sıcaklığından dolayı ve taşınma yorgunluğu yüzünden pek dışarı çıkamıyoruz........kolay değil 10 saatlik yoldan taşındık......

şimdi geçelim tarife.........insan acıkınca midesinin ne istediğini bazen anlıyor bazen anlamıyor....benim midem bu sefer ne istediğini biliyordu.......ya pizza yada kumpir olcaktı......eldeki malzemelerin yetersizliği nedeniyle ve mayonezli bir karışım daha cazip gelince kumpirde karar kıldım......

bu tip tariflerde pek ölçü olmuyor......yinede elimden geldiğince vermeye çalışacağım......

malzemeler.......
  • 7-8 patates
  • bir kavanoz garnitür
  • bir çay bardağı mısır
  • salam
  • kaşar
  • yeşil zeytin
  • bir yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • mayonez,ketçap
yapılışı.........
  1. patatesler haşlanır.....tuz eklenerek ezilir.......
  2. tereyağ ve kaşar rendesi ilavesi ile küçük bir tepsiye bastırılır.......
  3. salamlarda ufak ufak doğranarak üstüne serpilir.......
  4. fırının ızgara ayarında üzeri biraz kızarana kadar bekletilir.......
  5. çıkardıktan sonra üzerine garnitür, yeşil zeytin ve mısır ilave edilir......
  6. mayonez ve ketçapla süslenerek sıcakken servis edilir........
(ben patatesleri soyduktan sonra tuzlu suda haşlıyorum....vitamini gidiyordur ama daha pratik naapıyım)

5 Haziran 2008 Perşembe

KAKAOLU ISLAK KURABİYE.....İNEBOLU'YA VEDA.....


merhaba arkadaşlar..........

bu bloğu şu an hala içinde yaşadığım ineboluda açtım.......şimdi ise tayinimiz balıkesire çıktı.....oradan sürdüreceğim...........

hazırlıklar başladı.......kutular evin heryerinde dolmayı bekliyor........neye elimi atsam "bunu şu an kullanıyorum,sonra koyarım "diyorum.........çamaşır makinası hiç durmadan çalışıyor.........bir haftalık sürem kaldı........yetiştirmeye çalışıyorum......

üzüldüğüm konularda var tabiii.......burada kurduğum harika bir arkadaş gurubum vardı.....onlardan ayrılmak çok zor geliyor.......birtanem yeşildomatesim.......seninle bağımı asla koparmayacağım inşallah..........seni çok seviyorum arkadaşım.....

ve duygum,esmam,elifim,çiğdemim..........sizleride çok seviyorum...neler neler paylaştık sizlerle......inşallah arkadaşlığımız ömür boyu sürer........buradaki hatıraları bırakıp gitmek kolay değil......ama bir gün yine inşallah bir araya geliriz.........

her yerinde hatırlarım kalacak biliyorum.....ve ben birgün onları almak için tekrar geleceğim.....
bana güzel arkadaşlıklar kazandırdığın için teşekkürler inebolu........

daha fazla kendimi kaybetmeyeyim.........tarife geçeyim......

baya bi süre aranızda olamayacığım.........ev toplama,taşınma ve gittiğim yere yerleşme süresi içinde sizleri çok özleyeceğim.........bütün arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum ve şimdiden güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için teşekkür ediyorum...........

bu güzel tarifi sevgili ninom başlattı.....ve büssürü arkadaş tarafından denendi......harika bir lezzet olduğu için denenmeyede devam adiliyor........bende yeşildomatesimden aldım tarifi........öpüyorum seni canımmmmmm.......

malzemeler......
  • 1 Paket (25 gr.) Ülker Kakao
  • 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 Yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Aldığı Kadar Un
üzerini süslemek için.....
  • Çekilmiş Antep Fıstığı veya Hindistan cevizi
şurubu için.....
  • 3 cay Bardağı Seker
  • 3 cay Bardağı Su
yapılışı........
  • Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin.
  • Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alıp, antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsledikten sonra, bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak