peynirli çubuk kraker |
parmesan peynirli kraker hamurumun yarısından kare,yarısından da bu çubuk krakerleri yaptım....
gerçeğine yakın bir görüntüsü ve tadı oldu diyebilirim....bir kaç ince dokunuşla güzel bir kraker yapabilirsiniz...
peynirli çubuk kraker |
çubukları direk yağlı kağıt üzerinde açtığım hamuru keserek yaptım..kağıdı tepsiye dikkatlice koydum ve o şekilde pişirdim..tek hatam çubukları birbirinden ayırmamak oldu....şerit kesince mutlaka şeritleri birbirinden ayırın..
piştikten sonra bıçak yardımı ile krakerleri birbirinden ayırdım kolay oldu ama her yerinin eşit kızarması için ayrı olarak pişmesi şart....
parmesan peynirli çubuk kraker |
bu tarifi peynirsiz şekilde sade kraker olarakta yapabilirsiniz......tarif normalde sadeydi zaten..ben peynir ilave ettim :)))
asıl tarif için tıklayın.....
parmesan peynirli çubuk kraker |
malzemeler......
- 2 su bardağı un ( ben üçe yakın kullandım)
- yarım paket kabartma tozu
- 50 gr. tereyağ
- 1 su bardağı buzlu su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı parmesan peyniri
- deniz tuzu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pul biber,kekik
yapılışı.......
- oda ısında ki yağ ve yumurta karıştırılır.....
- buzlu su eklenir.....
- peynir ve baharatlar ilave edilir...
- un ve kabartma tozu ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edilir....
- hamurdan iki büyük beze alınır...un yardımıyla bir beze açılır ...direk yağlı kağıt üserine alınır..diğer işlemler pişireceğiniz kağıt üzerinde uygulanır...
- tırtıklı hamur keseceği ile uzun şeritler kesilir...şeritleri tekrar istediğiniz uzunlukta kesebilirsiniz..
- yağlı kağıt tepsiye dikkatlice konulur....şeritler burada birbirinden biraz ayrılır..üzerine önce fırça yardımı ile zeytinyağ sürülür..sonra deniz tuzu serpilir....
- önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir.......çabuk pişiyor yanmamasına dikkat edin..!
not.....
- içinde peynir olduğu için bir gün sonraya biraz yumuşuyor..ama o halde bile lezzetli..
- çabuk pişiyor dikkat yanmasın..
- ben hamurun yarısını kare,yarısınıda çubuk yaptım..istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..
- içine istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz...
- parmesanı daha fazla koyabilirniz...
- dışına da tuz serpildiği için içine çok tuz atmanıza gerek yok...
- afiyet olsun..
5 yorum:
Iki gündür hayalimdeki tarifi yapmissin ellerine kollarina saglik,resimlerle cok iyi olmus postun,cok ilginc tariflerin var ve ben hep seni tavsiye ediyorum:)) sevgilerle.
İlk defa gördüm bu tarifi benim de aklıma evde kraker nasıl yapılır diye geliyordu.Sizde görünce çok sevindim.Ellerinize sağlık.pembezambak.wordpress.com
Mutlaka deneneceklervarsdına girdi, ellerine sağlık... Süppeerrr süpppeeerrr...
Sevgiler
Evren
çok güzel görünüyor canım aşamaları da çok ayrıntılı aydınlatıcı olmuş ellerine sağlık sevgiler
19 aylik oglum icin cubuk kraker tarifi ararken buldum, cok lezzetli oldu, ben de yaklasik 3 batdak un kullandim, parmesani da bir su bardagi kullandim, bu güzel tarif icin cok tesekkürler
Yorum Gönder