16 Aralık 2007 Pazar

ISPANAKLI MİNİK BAZLAMALAR


bizim evde hamurişi fazlasıyla tüketilir.mayalı ekmek hamuru olsunda boş olsun,içli olsun hiç farketmez.tereyağ ile yağlayıp,arasına peynir dizmeyi ve yanında kıpkırmızı bir domates yemeyi çok severiz...

yine hamurumun düştüğü bir an(bu olay şekerimin düşmesi gibi bir şey) bütün gücümü toplayarak önce hamur kısmını hallettim.

gerisi geldi zaten.ben bir yorum yazana kadar mayalandı bizimki.

siz bu satırları okurken içli bazlama çok uzaklarda olacak.

herkesin damak tadı farklıdır.sevenler için süper diyebilirim.

şimdiden afiyet olsun

YAPILIŞI

  • Un ,su,tuz,maya ile hamur yoğrulur.mayalanmaya bırakılır
  • ayrı bir yerde ıspanak temizlenir,yıkanır,doğranır...kıyma ile karıştırılır
  • baharatlarda eklenerek iç hazırlanır
  • hamurdan bezeler alınır.yuvarlak ve ince olarak açılır
  • yarısına iç konur.kapatılır..
  • yağsız tavada pişirilir.
  • pişen bazlamaya sıcakken fırça yardımı ile sıvı yağ sürülür.

(aslında tereyağ sürülüyor ama sağlık açısından dolayı sıvı yağ tercihimdir)

(herkesin bildiği birşeyi anlatmak çok zor oluyor)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak