19 Aralık 2007 Çarşamba

DAVET VE İÇ PİLAVI



Merhaba arkadaşlar…

İş güç ,davetler,pazartesi toplantıları beni blogdan biraz uzak tuttu bu aralar….beni yalnız bırakmayan ,devamlı ziyaret eden ve hatırımı soran bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum….

Bu pazartesi bizde toplandık…ve artık beni tanıyanlar üç çeşit sınırımızı biliyorlar…fazlası yenmiyor zaten…hatta yaptığımız herşey çok güzel yeniyor…bitiyor…yavaş yavaş yazın gelmesiylede iştahlarda bir kapanma söz konusu..öyle fazla yağlı fazla şekerli şeyler tüketilmiyor…işte soframız…

· Muzlu rulo tatlı

· Patatesli kol böreği

· İç pilav

· Domates turşusu

Daha fazla yazarak sizleri sıkboğaz etmeyeceğim…sizler benim göz kararımı biliyorsunuz artık…tarif verirken utansamda size uyduruk bir gr listesi vermekten iyidir….

İç pilav

Eşit miktarda pirinç ve bulgur yıkanır…sıvı yağda salça(soğan kullanırsanız önce soğan)biraz kavrulur..

Pirinç ve bulgur ilave edilir…pul biber,tuz ve bol reyhanda eklenerek suyu ilave edilir…isteğe göre fıstık ve kuş üzümü konulur…suyunu çekince hazır….birazda limon sıkılır….

Üzüm yaprakları salamura ise ocakta kaynayan suda bir taşım kaynatılır…süzülür…ve servis tabaklarında herkez kendin pişir kendin ye usulü sarıp yemenin tadına varır…

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak