17 Ekim 2011 Pazartesi

HAVUÇLU MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI

havuçlu mısırlı pilav

gün döndü dolaştı yine pazartesiye geldi........sanki kocaman bi hafta bizi bekliyor gibi görünsede aslında yarın yine cuma olacak ve bi sonraki gün tekrar pazartesi.......

aradaki günleri hiç hatırlamıyorum.......bi bakıyorum aa hafta bitmiş seviniyorum ,sonra bi bakıyorum pazartesi sendromuna girmişim bile........çalışan biri değilim ama okula giden bir kızım ve eşim olduğu için onlarla aynı anda kalkmak beraber kahvaltı yapmak ve onları uğurlamak demek benimde haftamın başlaması demek oluyor......o yüzden sevmiyorum bu günü........

şimdi lafı kısa keserek yine basit bilinen bir tarifi hemen ekleyim arşivdeki yerini alsın sonra ağlayan kek tarifini yayınlayacağım......

pilavlarıma zaman zaman değişik malzeme katarım .....hatta yerken limon sıkarak yerim çokda severim..geçenlerde öyle bir deneme yaptım ki bi daha asla yapmam dediğim bi denemeydi bu:))))limon sıkmak güzelse kabuğuda yakışır diye düşündüm......

yanlış tespit:))))))))))

siz denemeyin diye yazıyorum......limon kabuğu rendesini pasta keklerden başka yemeklere kullanmayın.......öyle bir aroma veriyor ki sanırsınız kek pişiyor ocakta.......pilava parfüm sıkmışım gibi kokuyordu.......ev halkı yemedi ona göre...

ama bu pilav güzel oldu...havuçlu mısırlı pilav canıım.....havucu sürekli kullanırım zaten..çok yakışır..........mısırıda sevgili arkadaşım adaşım binbirçeşnide görmüştüm..hep denemek isiyordum nihayet onuda ekledim......tarif için teşekkürler canım...

gerçekten çok güzel bir lezzet verdi..........ben çok beğendim......mısırın hafif tatlı tadı ağıza çok hoş geliyor.........havuç zaten yakışıyor........deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum ve yazıyorum tarifimizi:)

bu pilavı aşağıda verdiğim patlıcanlı armut tarifinin yanına yapmıştım........çok yakıştı.........patlıcan zaten tavuklu olduğu için bu pilavı normal su ile hazırladım........et suyu kullanmadım.....havuç zaten pilava et suyu katılmış gibi bir tat ve renk verdi......

tarifi arkadaşımın ağzıyla aynen yazıyorum....

malzemeler.........

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • yarım kutu konserve mısır
  • 1 orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ+ 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1-2 damla limon suyu
  • Tuz
yapılışı..........
  1. Pirinci derin bi kaseye koyup üzerine 1 yemek kaşığı tuz serpin ve üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su dökün.Bu şekilde su el değecek şekilde ılınana kadar bekletin.
  2. Pirinçleri bikaç su yıkayın.Ve sügece koyun.
  3. 2 yemek kaşığı tereyağ ile 2 yemek kaşığı z.yağı tencerede eritin.küp küp doğranmış havucu yağda biraz pişirin......Pirinçleride ekleyip kavurun.
  4. Cam gibi olup, kaşıkla çevirirken top top değil de,tane tane düşmeye başladığında sıcak suyumuzu döküp,suyunu süzüp yıkadığımız konserve mısırı ekleyip,limon suyunu, tuzunu ekleyip bir kere karıştırın ve ocağın altını kısıp tencerenin kapağını muhakkak kapatıp,suyun çekmesini bekleyin.
  5. Suyunu çekince bi cızırdama sesi gelicek işte o zaman ocağı kapatıp tencerenin kapağını açıp bikaç yerine mercimek kadar tereyağ koyuyoruz,bi kağıt havulu koyup tekrar kapağı kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.



12 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

parfüm sıkılmış pilav:))
çok güldüm canım ya:)
,bu pilav çok nefis görünyor ellerine sağlık canım..
mutlu haftalar:))

Unknown dedi ki...

Canım tane tane olmuş ellerine sağ
lık.Bende çok severim değişik lez
zetleri birleştirmeyi:)))

ab-ı hayat dedi ki...

Bende içerisine farklı malzemeler eklenmiş pilavları çok severim.Dereotlu,mısırlı..Ama ailenin diğer üyeleri sade olanı tercih ettikleri çin pek yapmıyorum.
Ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık bu da çok hoş olmuş :)

Limon çiçekleri dedi ki...

:)))Limonlu pilavın tadını tahmin edebiliyorum...Bence sen mısırlı ve havuçlu denemeye devam et canım çünkü çok nefis görünüyor...

zeymurancafe dedi ki...

cenım bende çok sık yaparım hele havucun tam mevsımı ama ne yalan soyleyeyım uzun zamandır mısırlı yapmıyorum 1 haftadır aklımda,sende gorunce bugun yapsam mı acaba dıye düşünmeye başladım ellerıne sağlık

Serap dedi ki...

Annem pirinç pilavı beyaz olsun diye, 1-2 damla limon suyu sıkar. Ama bende iyiki aynı şekilde düşünüp kabuğunu koymamışım. Ellerinize sağlık, mısırlı nefiss görünüyor.

bırtutamkekik dedi ki...

:)))
aslında şöyle bi düşününce yakışacakmış gibi geldi banada,ama iyi ki sen tecrübe edip paylaşmışsın bizlerle canımm:))
harika görünüyor pilavınn...
tane tanee...
telll tell...
afiyet bak olsun tatlım...
mutlulukla kal...

LeylaK dedi ki...

aynı hislere sahibiz
sanırım bizim gibi çok kişi var :) hemencecik geçiyor zaman.ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..bende kavurma esnasında bir iki damla limonn sıkarım tane tane olsun diye..ellerine sağlık sevgiler

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de cok severim eline sağlık

Hansa dedi ki...

Severim ben bu pilavı şahanem eline sağlık :))

tek havuçlu ,tek mısırlı yaptım ikisi bi arada da yapayım bari :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak