6 Nisan 2012 Cuma

BAYAT KEKLERDEN MUZLU KUP


bi ara deli gibi süt reçeli yapıyordum ya hani....hah işte o zamanlar sırf kremadan süt reçeli yapsam nasıl olur dedim....

1 kg lık kremayı koydum ocağa.....şekeri karbonattı herbişeyini kattım..karıştırdım...sütle yaptığım reçelden daha çabuk kıvam aldı...ama tadında bi gariplik vardı..

neyse yine çikolatalı bişeyler yaparım dedim......ona buna kattım ...yok ...cık..olmadı......yani benim hoşuma gitmedi.....kızım beğendi ama o şekerli olan herşeyi sever zaten.....:)

mesela şu aşağıdaki tek yeyimlik külahlara koydum....

 görünüşte çok güzel gibi numara yapsada aslında hiiç güzel olmadı......yani sütle yapılan süt reçelinin tadını bilince bunun tadı hiç hoş gelmiyor....

tadını tarif edeyim mi..:? ediyorum bak.....sanki bir kalıp yağı eritmişsin......şeker atmışsın içinede..onu yiyosun...aynen böyle tadı.......

neyse içinde krema olduğunu biliyorumya kıyamadımda atmaya......

aklıma bir fikir daha geldi.....bu reçeli muffinlerin içine koymak..evet  güzel olabilirdi belki..denemek lazım..hemen iş başınaa...:)
 veeeee işte .............


buda olmadı......herşey çok güzeldi....fırından volkan gibi muffinleri delerek fışkıran reçelleri görene kadar:))

bir yağ gibi erimiş kalıbın her tarafına yapışmıştı......of dedim..tüh dedim.......muffinler fırından çıkınca onları yine atacağımı düşündüm ama atmadım....poşetleyip dondurucuya attım...daha sonra düşünecektim ne yapabilirim daha...

yemin etmiş doktor gibi son nefesine kadar uğraştım o muffinlerle.....

en sonunda bigün canımız tatlı bişeyler çekince aklıma geldiler....buzları açıldı ve robotta onları bir güzel çektim.......en son halleride yukarda gördüğünüz gibi..bir kremanın hayatıda diyebiliriz buna:))))

en lezzetli halide bu oldu galiba....süt reçeli hissedilmiyordu...arada kaynadı gitti:)

işte yapılışı...
  1. bayat kekler robotta çekilir..
  2. içine bir çay bardağı ince kıyılmış ceviz atılır....
  3. ayrı bir kapta 1 poşet kakaolu  krem şanti çırpılır....
  4. kekli cevizli iç krem şanti ile karıştırılır.....
  5. kupların içine bi sıra kekli karışım bi sıra muz dilimleri konur....bi kaç sıra yapıldıktan sonra istediğiniz gibi süslenir.....
  6. 5-6 saat sonra yenmeye hazır.....
  7. bir iki günü geçmesin muzlar asit bırakmaya başlıyor....
 

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor afiyetler olsun .

Nesrin dedi ki...

Cidden iyi savaşmışsınız, azmin zaferi olmuş sonunda :) Kekli, muzlu, çikolatalı her şey çok güzel oluyor bu da süper görünüyor, ellerinize sağlık :)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

İşte azmin zaferi :) Ben de hiçbir şeyi atmaya, dökmeye kıyamam. Ellerine sağlık canım, harika görünüyorlar, sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

mmmm...
miss gibi bir lezzet daha..
:)
ellerine sağlıkk canım..
asslaa ve aslaa israfa yer yok mutfaklarımızda..
ne güzell,helal olsun bizlere:)
mutlu hafta sonları canım...
öpüyorumm..

Unknown dedi ki...

canım maşallah,hiç boş durmuyorsun,yeni tarifler üretiyorsun,ellerine sağlık...

u.aydin dedi ki...

ayyyy bayildim super fikir ellerine saglik hayatim,sevgilerle.

Unknown dedi ki...

Atmıyım diye bir malzemeyi üc dört islemden gecirmistim aklima o geldi gül gül oldum.cok hos anlatım :)) fakat sut recelimi halen daha kolay nadil degerlendirirm bbilemedim

Unknown dedi ki...

Atmıyım diye bir malzemeyi üc dört islemden gecirmistim aklima o geldi gül gül oldum.cok hos anlatım :)) fakat sut recelimi halen daha kolay nadil degerlendirirm bbilemedim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak