24 Haziran 2012 Pazar

MOZAİK PASTA


merhabaa..iyi pazarlar.....

bunu yazmak için biraz geç oldu galiba.....pazartesiye saatler kala ben pazar dileği yazıyorum:))

artık yavaş yavaş tatilciler çekiliyor.......bloglar boşalmaya başladı..neyse ki eskiden olduğu gibi aylarca boş kalmıyor buralar..artık heryerden internet bağlantısı yapılabiliyor...

eskiden bi giderdik ,döndüğümüzde yorumlar onaylanmayı bekliyor olurdu...hemen arkadaşları ziyaret ederdik ne pişirmiş diye...bi kaç ayın acısını çıkarırdık..ama şimdi gerek facebooktan gerek blogdan bakıyoruz..belki yorum bırakamıyoruz ama bi şekilde gündemde kalıyoruz..:)))

onun için bu son yazım falan demiycem ama sık sık ekleyemediğimide farketmişsinizdir....

tarife geçecek olursak ;
arşivi meşgul edn tariflerden biriydi..artık ekleyip ondan kurtulayım dedim.....tarifide hatırlayabildiim kadarıyla ekledim..inşallah eksik yazmamışımdır.....

tadını hatırlıyorum ama ....margarin her halukarda tadını hissettiriyor.......o tadı almamak için sıvı yağ ile yapmak daha mantıklı olabilir......ama yinede sosla yendiğinde lezzetli olabiliyor....

arkadaşlar genelde yaptığım tariflerin eksi ve artılarını yazıyorum..denerken mutlaka ayrıntılarımı okuyun......en baştan deneyip denememe kararını daha rahat verirsiniz......mesela bu pastada aldığım margarin kokusu genelde bu tarz pastalarda olan bişey...ben ömrüm boyunca en fazla iki üç defa yediğimden bu kokuyu daha rahat aldım.....

bizi facebookta da takip etmek isterseniz tık tık yapın:)

 malzemeler.....
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 125 gr. margarin(yarım paket)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı şeker
  • arzuya göre fındık,fıstık
üzeri için ...
  • 1 paket çikolata sosu-pişirmek için süt
yapılışı......
  1. margarin eritilir...şeker süt eklenir..
  2. kakaoda eklenerek bi taşım kaynatılır....
  3. sos ılınınca içine irili ufaklı ufalanmış bisküvi eklenir..
  4. karıştırılıp streç üzerine dökülür....streç kapatılarak üçgen veya istenilen bir şekil verilir..
  5. dolapta dinlendirilip servis sırasında çikolata sos dökülüp afiyetle yenir...
not....
  1. arzuya göre pişirilen sosa 1 paket çikolata eklenebilir....ben o an için ekleyemedim..
  2. sosa bisküvileri yavaş yavaş ekleyin ki fazla gelirse katı olur....
  3. margarin yerine sıvı yağda katabilirsiniz ..ben denemedim ama nette deneyenler memnun...ama içine tablet çikolata koymanızda yarar var...

7 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Off harika gözüküyor en sevdiğim pastadır ellerinize sağlık..

Nurşen Aksoy dedi ki...

MIMM..Olsada yesek..canım çekti..ellerinize sağlık ,nefis görünüyor..

Özgür Tatlar dedi ki...

bizde siviyagla deneriz canim.ellerine saglik.

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

Köylerde kaldığımız zamanlarda
(eşim o zamanlar sınıf öğretmeniydi)
en kolay yapabildiğimiz pasta idi.
Birden o günleri hatırladım:)
ellerine sağlık
iyi geceler:))

Adsız dedi ki...

ben ilk defa icine konulan sosun da
pisirildigi bir mozaik pasta tarifi okudum, denemek lazim...

birincisin dedi ki...

Sosu pişirmeden de yaptığım oluyor benim,güzel bir pasta..Pratik ve lezzetli ellerine sağlık:)Sevgiler:)

LeylaK dedi ki...

ah yurdumun mis gibi mozaik pastası,yanına da dondurma :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak