ev yapımı limonata |
küçükken limonatayı sevmezdim ..
daha mı şekersizdiler, yoksa daha mı kolacıydık......her çocuk gibi kola ,gazoz aşığıydım bende....şimdilerde tam tersi bir durum içindeyim...daha çok limonata seviyor , daha az kola seviyorum ( sevmiyorum bile diyebilirim)
bu sıcaklarda soğuk soğuk ev yapımı bir limonatadan daha iyi ne olabilir...bildiniz "su" :))
bu bir gerçek ki susuzluğun yerini hiçbir meşrubat doldurmuyor.....ben öyleyim...susamışsam su içerek kanarım ancak....limonata,kola,şerbetler hiçbiri susuzluğumu gideremez...
çoğunuzda benim gibi düşünüyorsunuz eminim.....ama susamak dışında içiniz yandığında buz gibi limonata için yani...o güzel olur işte....:)
evde yapmanın, kendi elinizle yapmanın tadı bammbaşka oluyor....yapımı çok pratik ama zaman istiyor tavsiye ediyorum.....
tadını beğendim.....tadı bana suyu fazla kaçmış hazır tang leri hatırlattı..o yüzden limon sayısını artırmanızı tavsiye edebilirim.....ama şekeri falan çok kıvamındaydı....acılık veya ekşilik yoktu...
denemelerim sonucu harika bir kıvam tutturmuş bulunuyorum....bu yorumumu yukardaki yazılardan çok sonra ekliyorum bunu bilin :) tek limon mu çift limon mu şimdi göreceğiz:)
altta ki tarifi değiştiriyorum yeni yaptığım nefis tadı yazacağım......:)))sonra demeyin ki burda tek limonlu tarif vardı ......
ya da dursun eksi tarif ben yanisini alta yazayım olmaz mı ? olur olur:))
![]() |
ev yapımı limonata |
ev yapımı limonata nasıl yapılır ?
malzemeler...
- 1 adet limon
- 7 bardak su
- 7 kaşık tozşeker
- servis için nane yaprakları,limon dilimleri,buz
yapılışı
- limonu dondurucuda dondurun.....rendenin ince tarafı ile rendeleyin..
- üzerine yedi kaşık şekeri ekleyip bir kaç saat bekletin sulanınca üzerine yedi bardak suyu ilave edin..
- 12 saat kadar dolapta bekletin....
- süzerek servis edin..servis ederken içine nane ve limon dilimleri atabilirsiniz...
not....
- tadı şekeri çok güzeldi ama suyu fazla gibi bir tad geliyor ağzınıza..bu yüzden bu tarifi iki limonla deneyebilirsiniz...
- yada sizde benim gibi bir limonla yapın ve ikinci denemeyide iki limonla yapın.....çünkü damak tadları değişebilir....belkide bir limonlu tad hoşunuza gidecek....
- 2 adet limonu dondurucuda donduruyoruz....rendeliyoruz ve üzerine 8 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp enn az bir saat dinlendiriyoruz....
- daha sonra üzerine 8 su bardağı su ilave ediyoruz...bu şekilde de en az 5-6 saat hatta daha fazla durduruyoruz....bu aşamayı dolapta yapabilirsiniz....
- daha sonrada süzüp afiyetle içiyoruz....
- yukardaki tarif çok sulu bir tad oluyordu ama bu tarif bence bingoooo....:)
10 yorum:
limonata tarfilerimiz çok yakın birbirine ancak bende henüz bloguma eklemeiş değilim :)
ben şeker ve imon rendesini elimle biraz yoğurur gibi ovalarım sadece özdeşleşsin diye tek farkımız bu
elien sağlık çok güzel görünüyorrrr haaa su en güzel nimet bana göre içecekler arasında susuz bir hayat düşnemiyorum içmeyenlerede şaşırıyorum
ayy çok uzun oldu yahu hadi sevgiler :)
Ahhh,disalim aksama söyle buzz gibi limonata olsa nasil iyi olurdu ama inan hava yagisli ve 15 derece üsüyoruz desem yeridir. :)
Ellerine saglik cann.
Tam da iftarlık bir tarif, enfes görünüyor. :)
Ben de bloguma beklerim. :)
http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/
limonu rendeledim,şekerini ekledim bekliyorum. 1limondan deniyorum sulu gelirse bir dahaki sefere 2 limondan yaparım:))
eline sağlık disal:))sonucuda yazarım insallah:)
evett. denedim oldu::)
5 bardak suyla yaptım. güzel hafif bir limonata oldu. bundan sonra yaparım:) blogumda da paylaşabilir miyim acaba:) disalden diye not düşerek:)
sevgili baharınrenkleri ,
elbette yayınlayabilirsiniz...çok memnun olurum :)) sizin el emeğiniz sonuçta..:) beğenmenize sevindim..hayırlı günler diliyorum..
limonata tarifinizi gördüğümden beri kaç defa yaptım hatırlamıyorum müthiş çok beğendim beğendik ellerinize sağlık.
Ellerine saglık canım keyfli sofraların olsun
Aytop
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor hep evde limonata yapmak isterdim kızımda çok seviyor sizi sürekli takip ediyorum limonatayı dün yaptım güzel oldu yalnız eşim kabuğu fazla gelmiş biraz acı hissi var dedi acaba kabuğu rendelemiyecek miyiz veya acısız nasıl yapabilirim
sevgili derya
cok tesekkur ederim blugumuzu takip ettigin icin...
:)
galiba limonla alakasi var..kimileri aci olmadi diyor kimileri aci oldu diyor...kabuklariyla beraber rendeliyoruz ama bir takipcim limonun beyaz yerlerini rendelemedigini yazmisti....
belki once disini ince sekilde rendeledi sonra beyaz kismi bicakla aldi ve kalan limonu tekrar rendeledi....
limonun kabugu o guzel sari rengi veriyor bence ama aci olmayan bir limon denk getirmek gerek..
sevgi ve dua ie...
Yorum Gönder