reyhan şerbeti |
hayırlı cumalar sevgili dostlar...
yine anonim bir tarifle buradayım......herkes yaptı sanıyorum reyhan şerbetini....
hatta utanarak ekliyorum tarifi :) bu kadar geç kaldığım için çok özürrrr......:)
çocukluğumdan beri tek şerbet bilirim o da şekerli su şerbeti :) osmanlı usulü şerbetler yapılan bir ortamda büyümedim.......dediğim gibi biz bişeyden korkunca annem hemen şeker su karıştırıp şerbet yapar içirirdi ( korkana şerbet içirirler korkusu geçsin diye... )
tek ve milli içeceğimiz olan ayran var bide dimi...çok severim....helede ev yoğurdu ile yapılanı....artık yoğurdumu kendim yaptığım için bol bol yapıp içiyorum zaten.....
evde soğuk içecekler denedikçe ne kadar çok tarif olduğunu farkediyor insan....artık dışardan içecek almadığımıza göre (şükürler olsun) evde hepsini sırayla deneyebilirim.....
evde yaptıkça dışardan aldıklarımızın ne kadar yapay ve lezzetsiz olduğunu farkediyorsunuz.....
reyhan şerbeti |
reyhan otunu biz çok kullanırız....sarmalara dolmalara bazı bulgur pilavlarına, iç pilavlara olmazsa olmazımızdır...ama kırmızı olanı değil de yeşil tohumlu bir cinsi var onu kullanırız....koku olarak birbirlerinin aynısı sayılır....
şerbetide yine kokusunun net bir şekilde geçtiği güzel bir içecek.....nette o kadar çok tarif var ki herkes bieşy eklemiş veya bişey çıkarmış içinden.....bende harmanlama bir tarif uyguladım....
içinde beni rahatsız eden bir tad oldu....tarçın mıı yoksa karanfil mi anlayamadım....mantıklı düşünürsek zaten hem karanfil hem tarçın hem reyhan bunlar tadı kokusu baskın ağır baharatlar.....hepsi bir arada olmasa daha iyi olurdu...
masrafsız bir içecek olduğu için bi daha yapışımda diğerlerini eklemeden denemeyi düşünüyorum.....hatta elma rendesi koyanlar vardı....katılabilir...yakışır ....
![]() |
reyhan şerbeti |
reyhan şerbeti nasıl yapılır...
malzemeler.....
- 1 demet mor reyhan
- 1 litre kaynamış su
- 5 kaşık tepeleme toz şeker ( bir su bardağına bir kaşık)
- 2 çubuk tarçın
- 1 adet limon
- 3-4 adet karanfil
yapılışı.....
- reyhan güzelce yıkanır...elle iri parçalar halinde bir derin kaba konur..
- içine tarçın şeker,karanfil eklenir...
- limonun suyu sıkılır ve dörde bölerek kabuklarıyla beraber içine atılır...
- üzerlerinden kaynamış su ilave edilir demlemeye bırakılır....
- bir kaç saat içinde rengide tadıda suya geçecektir....ben 3-4 saat beklettim..
- süzerek bir şişeye veya kaba alıyoruz..
- oda ısısına gelince dolapta soğutup buzla ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz....
- daha sonra ki denemelerimde reyhan haricinde hiçbir baharat kullanmadım ve tadı daha soft daha harikaydı ..bence tarçını ve karanfili eklemeyin.....tarifi değiştirmiyorum çünkü katıp katmama arasında kalan arkadaşlar bu tecrübemden yararlansın istiyorum :)
3 yorum:
eline sağlık :))
tadını çok merak ettim.hiç içmedim de:))
Merhaba, elinize sağlık. Ben de geçen haftalarda yapıp yayınlamıştım blogda. Karanfil ve tarçın aklıma yatmadı ve kullanmadım. Sonuç çok lezzetli oldu. Bence sadece limon ve reyhan daha hoş oluyor. Bir de öyle denemenizi öneririm.
Ellerinize saglik ilkdefa duydum desem ayip olmaz degilmi. Cok guzel gorunuyor.bende ev yapimi meyve sularina merak saldim. Bu aralar. Henuz yeni olan blogumda yer veriyorum.takipcilerinizi bloguma da davet ediyorum.
Yorum Gönder