28 Ekim 2009 Çarşamba

FINDIK GÜZELİ





bugün günlerden güzel bir gün.....öğleden sonra uzun bir tatile giriyoruz yaşasın....kızım öğrenci,eşimde öğretmen olunca bu güzel tatilden nasılda yararlandığımı düşünün artık....

sabah kahvaltısı,servisi gözlemek ve rapunsel saçlı kızımın saçlarıyla uğraşmak yok daha doğrusu sabahın erken saatinde yok:)

geçenlerde bir korku filmi seyrettim....hem korkarım hem seyrederim işte....sonrada kızarım kendime neden baktım ki diye.....bu da onlardan biriydi.....hamile olduğum için hormanlar farklımı çlışıyor yoksa gerçekten korkunçmuydu ayırt edemedim...filmin başından sonuna kadar kalbim gümbür gümbür attı.....sabaha kadar gardroba bakarak uyumaya çalıştım...

neden gardrop ?filmi izlerseniz anlarsınız..ve duşakabinin kapaklarıda bi kaç gün açık durdu...:)oda filmden bi kare izleyin:)

filmin adı pek yakında ......tıklayın ve konusuna bi göz atın..bence konusunda hiçde korkunç bişey yok.izlerkenki sahneler ürkütücü....belkide diyeceksiniz amaaan bu mu ben bunu izledim hiçde korkmadım.....ama ben çook korktum:)neyse bi bakın bi gece geçirin ondan sonra konuşuruz:)

şimdi gelelim bu güzel tatlıya...aslında ramazanda deneyip yayınlasam daha güzel olurdu..şerbetliler o vakit daha revaşta ...ama seneye hazırlık olsun bizimki....

bu güzel tarifide papatyacımdan almıştım....yiyenler çok beğendiler.....fındığın tadı belli oluyor...hoş bir tat bırakıyor ağızda.....teşekkürler canım tarif için.....bide ters tık kopya işini açık bıraksan ne olur sanki..bütün tarifi yazdırcaksın bana....kopyala yapıştır derdim ne güzel....şimdi parmaklara kuvvet aynısını yaz bakalım disal:)

ben üzerine kremşanti yapmadım..menümde başka kremalı pastalar vardı.....hepsi kremalı olmasın diye bunu tatlı görüntüsünde bıraktım....üzerine kremşanti yapmak isterseniz tarifte var zaten:)

malzemeler.....
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ince kıyılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbet için....
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu
üzeri için...
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
yapılışı.....
  1. öncelikle şerbet için şeker ve su kaynatılır....limon damlası eklenerek soğumaya bırakılır..
  2. keki için şeker ve yumurta yaklaşık beş dakika çırpılır.....diğer malzemelerde tek tek ilave edilir....
  3. yağlanmış yuvarlak veya kare borcama harç dökülerek 180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir....
  4. frından çıkardıktan bi kaç dakika sonra soğuk şerbet üzerine gezdirilir....
  5. daha sonra isteğe göre ister heryerine sürmek sureti ile ister şekilli sıkarak,çırpılmış şanti ile servis edilir.....
afiyet olsun...:)

19 Ekim 2009 Pazartesi

UNLU BÖREK




merhaba arkadaşlar....

öncelikle uzun zamandır katılamadığım etkinliğe tarifimi göndermek istiyorum...p.d.ç.s.e...46..yı nurmutfakta arkadaşımız yapıyor..kolaylıklar diliyorum kendisine....

evimizde tencere kaynamıyordu ne zamandır...hele pasta börek asla pişmiyordu...bu bulantılar beni herşeyden soğuttu.......arşivimde eklenecek tarif kalmayınca böyle arayı uzattım kusura bakmayın.....


akşam olunca bizimkiler gözümün içine bakar oldular....acaba çay yaparmı?yanına bişeyler getirir mi?....sonra bakıyorlar ki bende o ışık yok...çaresiz susup oturuyorlar.....:)su içmeye mutfağa gidecek gibi olsam hemen soruyorlar..nereye ,ne yapacaksın bişeymi getireceksin:)diye ...gülüyorum getire getire meyve getiriyorum....daha iyi bence....pasta pasta nereye kadar:)

ilk üç ayım geçmeye başlayınca bulantılarımda bir hafifleme oldu...artık pişirdiğimi yiyebiliyorum,çok zevk alamasamda........

geçtiğimiz günlerde kızımın öğretmeni Esra hanım ailesiyle birlikte bize misafirliğie geldiler....kendisi çok tatlı ve hoşsohbet bir bayan......hem çocuklardan konuştuk hemde ilk defa denediğim bu börekten tattık....börek hakkındaki yorumlarımızı aşağıda belirteceğim....

menümüzde daha neler vardı...(tarifleri tek tek ekleyeceğim)
  • unlu börek
  • fındık güzeli(papatya prensesden menü kopyaları:)
  • rus salatası
  • pratik minik pastalar(tek lokmalık)
iki güzel tarif denedim papatyamdan....biri unlu börek biri fındık güzeli.....her iki tarifte çok güzeldi.....benim yaptığım bir iki yanlış dışında tabiki....

eşimin yağlı takıntısından dolayı börekteki yağ miktarı çok fazlama gelmişti....kendimce yağı daha az sürmeye çalıştım....unuda eklenince böreğim biraz kuru oldu....siz yağ miktarıyla oynamayın.......

üzerinede ben dayanamayıp yumurta sürdüm...yine siz asıl tarifteki gibi yağ sürün.....bunların haricinde böreğimiz güzeldi...bi dahakine bu ayrıntılarla yapacağım....

çok pratik ,kolay ve az malzeme ile çok börek elde ediyorsunuz.....tarif için arkadaşıma teşekkür ediyorum......

malzemeler...
  • 3 adet yufka
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 1 büyük kase kaşar ve lor karışımı
  • 100 gr. eritilmiş margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
yapılışı.....
  • patatesler haşlanır..ılınınca peynir ilave edilir.....tuz ve karabiber eklenir....
  • margarin eritilip sıvı yağ ile karıştırılır....
  • tezgahın üzerine bir yufka serilir.....her tarafı yağlanır....un elenir.....ikiye katlanır...
  • yine yağlanır ve un serpilir......düz tarafına bolca iç konulur....
  • kenarlardan az içe katlanarak rulo yapılır.....
  • dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir....
  • artan yağın üzerine biraz su eklenir ve böreklerin üzerine sürülür...
  • kızarana kadar pişirilir.....

4 Ekim 2009 Pazar

ARTIK SAĞLIKLI BESLENİYORUM....ÇÜNKÜ BENDE....:)FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ TAVUK...




söze nerden başlasam bilmiyorum......benimde tatilim bitti sonunda......bu kadar ara vermeminde bir sebebi vardı.......halsizdim....başım bulanıyordu:)midem dönüyordu:) ankara tatilimden gelince bloglara bi baktım ne göreyim......

beğenilmiş bi tarifi denemiş gibi hissettim kendimi....

çoğu arkadaş hamile.....hepsini hem burdan kutluyorum,hemde bir bir bloglarından kutlayacağım.....nede olsa gebedaşız:)

bende 12 haftalık hamileyim.....ikinci bebeğim olacak.....
sıradaki bebekde ,artık başımın etini yiyen akraba ve dostlarıma gelsin diyorum......zor bir üç ay geçirdim.....halada geçiriyorum......ilk kızımla aralarında 8 yaş var...unutmuşum hamileliği......bu bulantılar beni bitirdi....

çok sevdiğim şeyleri artık sevmiyorum.....ne olacak bakalım......

sağlıklı beslenelim diye bu tarifi hazırladım sizlere........tadını sorarsanız yalnızca içindeki kabak hoşuma gitmedi......şekerli gibi bi tuhaftı.....yinede üzerine yoğurt gezdirince güzell oldu.....zaten sağlıklı şeyler hep böyle olur:)

bu aralar tatlıyla aram yok.....tekrar sevene kadar tuzlu yemeklere devam edebilirim.....:)
işte tarifim....



malzemeler....
  • patates
  • havuç
  • brokoli
  • kabak
  • 1 adet tavuk göğsü
  • az zeytinyağı
  • tuz ve karabiber
yapılışı.....
  1. malzemeler doğranır.....
  2. bir kabın içinde tuzu ,karabiberi ve yağı eklenir...
  3. harmanlanıp,unlanmış fırın poşetine doldurulur....
  4. poşet bi kaç yerinden iğne ile delinir.....
  5. 200 derecede pişirilir...
  6. (isteğe göre domates ile tatlandırılabilir)ben domatesten böğk oldumda katmadım:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak