9 Ocak 2011 Pazar

YAĞLI KAĞITTA USKUMRU BALIĞI

balık kültürü olmayan bir şehirde ve balığın fazla pişmediği bir evde büyüdüm....ramazandan ramazana balık alırdık sanki......öyle hatırlıyorum....(şimdi annem görüp nankör demesinde bana)

çok balık tüketmeyince isimlerede yabancı oluyor insan.....çocukluğumdan beri adını bildiğim tadını sevdiğim iki balık vardır..biri hamsi biride alabalıktır.....ama hamsi en sevdiğimdir....

uzunca zamandır denizi olan yerlerde yaşıyorum..yavaş yavaş balık kültürüm oluşmaya başladı..ve ben hala hamsiyi sevdiğimi yineliyorum....

:))bizde balığın başını koparırlar..balık ister büyük olsun ister küçük olsun.....misafirliğe gittiğim bi yerde yağlı kağıtta pişmiş balığımı açtığımda onu nasıl yiyeceğimi düşünmüştüm.....kafası duruyordu ve ööylece gözlerini bana dikmiş bakıyordu....ben kafasını neden bıraktıklarını çok merak ediyordum..yendiğini bilmiyordum çünkü....öylesine güzel görünsün diye bırakılıyor sanıyordum:))))))))))))))))

ayıp olmasın diye zor zar yedim ama kafasını bıraktım tabiki....sonradan öğrendim ki ev sahibi başını çok severmiş..adamın gözünün önünde cillop gibi kafayı çöpe attım..yenmiyor sandım ama napıyım......bilsem teklif ederdim:))

neyse ben artık marketten balık alırken başınıda kesmelerini rica ediyorum....göz göze gelmek hiç güzel olmuyo şahsen balıkla:)))))))))))))))))))

çoğu balığı denemeye çalışıyorum ..bu seferde uskumruyu denedim..eşim kızartmadan çok buğulama sevdiği için kağıtta yapmaya karar verdim....ben soğan kullanmadığım için kendime soğansız yaptım..eşime soğanlı.....

nedense büyük balıklarda şöyle bir lezzet oluyor...ilk yediğimde tatları çok hoşuma gidiyo ama sona yaklaştıkça çok yavan gelmeye başlıyor.....uskumruda öyle oldu bana..ilk lokmalar çok güzeldi...sona doğru tadı sıkmaya başladı beni.....belkide ızgarası daha güzel oluyordur bilemiyorum..denerim sonra:)))))

işte malzemeler.....
  • 3 adet uskumru
  • yarım hilal doğranmış kuru soğan
  • az maydonoz
  • 1 adet domates
  • tuz
  • 1 adet limon
yapılışı.....

  • temizlenmiş uskumru yağlı kağıt üzerine konur...tuzlanır..üzerine doğranmış domates,soğan,maydonoz ve limon dilimleri yerleştirilir......

  • kağıt kapatılır........kapanma yeri üste veya yana gelecek şekilde tepsiye konulur....
  • önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kontrollu bi şekilde bir saate yakın pişirilir(açıkcası zaman tutmadım)
  • piştikten sonrada üzerinden kağıt alınır ve fırının üst ızgarasında az kızartılır.....(ben fazla tutamadım aceleden)
  • sonrada afiyetle yenir.....

15 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bizde balığın kafasını koparırız. mezgiti tek geçerim balıkta mımm!

uskumru lezzetli bir balık değildir zaten:) o yüzden yavan gelmişdir sonu.

ellerine sağlık canım.

Cafe Pepela dedi ki...

Allah'tan bu akşam balık vardı menüde,gördüğüm pek iyi olmazdı yoksa:) Dayanamam çünkü,çook seviyorum Disal.Ellerine sağlık..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

sevgili Disal bu sene bizde de tekir balığı ve levrek çok pişiyor çokta lezzetli oluyor kime tavsiye ettiysem çok beğenmişler levreği fırına yağlayıp tuzlayıp koyuyorum ızgara bölümünde 15-20 dakikada pişiyor
tekiride hamsi gibi azyağda tavaya dizerek pişirip tabakla ters çeviriyorum bu sene ikiside bol denemeni tavsiye ederim canım balıklar güzel görünüyor ama arkadaşın dediği gibi uskumru çok lezzetli bir balık değil eskidendi o lezzetli uskumrular sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum canım

çeşnici Handan dedi ki...

Her türlü balığı her şekli ile severim ama büüyük balık tercihimdir. Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

MUTFAKISTAN dedi ki...

BENDE KAFASINI KESTIRIRIM BAKAMAM
YANAKLARI LEZZETLIYMIS SANKI ET VARMIS GIBI DERIM ISTEMEM
AFIYET OLSUN CANIM BALIK GIBISI VARMI COK GUZEL OLMUS
SEVGILER

mutfagabuyrun dedi ki...

bizdede balığın kafası koparçgerçi bizde çok balık tüketen bir aile değiliz ama mezgitte güzel olur yani.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Gönülünce dedi ki...

Bizde dün kiremitte balık yedik...Uskumruyu ben pek sevmem papatyamın dediği gibi mezgiti tek geçerim:)))Sağlık için sık yemeliyiz balığı...Ellerine sağlık canım...

Sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

kesinlikle bizde de kopar balığın başı:)
zira bir acayip bakıyor insan bir garip oluyor:)
uskumru kağıtta nefis sereserpe:)
olsa da yesem anlarıı:))

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık disalcim balık gel beni ye diyor ağzımın suları aktı:)sağlıkla kal..

made in funda dedi ki...

elşne sağlık canım..ben de o kadar düşkün değilim balığa..

Narince dedi ki...

Ben de en çok hamsi severim. Ama balığı en çok ızgara seviyorum, hangisi olursa olsun. Tatlı su balıklarıyla pek aram yk yalnız.

Nilgün dedi ki...

Bunu tarifi lütfen bir de levrekle dene. Birde tane karabiber serpiştir, inan tadına doyamazsın. (Nacizane) afiyet olsun..

Saliha dedi ki...

ay bende yenı evlıyken kafaları koparırdım bızdede yenmezdı cunku kayınpederımın içi giderdi ama yenıyım ya:) bişi diyemezmiş sonradan ögrendım:) ellerıne saglık banada bır alternatıfoldu fırın balıklarını severım buyuk balıklarıda:)

Adsız dedi ki...

Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Adsız dedi ki...

Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak