23 Mart 2012 Cuma

ISPANAKLI KIYMALI KOL BÖREĞİ

kıymalı ıspanaklı börek

hayırlı cumalar......Allahım bu günü en güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin inş....hastalara şifa versin...dertlilere deva......amiin...

şu ıspanağı senede iki defa ancak  yapıyorum galiba.....

yıkaması işkence gibi.....hazır yıkanmışlarada güvenemiyorum......ben sebzelerdeki minik böcek ve tırtıl solucan gibi canlıları görünce çok tırsıyorum.........eskiden ne marullar ne kıvırcıklar atmışlığım var......şimdi sadece o böceğin olduğu dalı atıyorum:)))))

aslında şimdi böcekli olduğuna sevinmemiz gerekiyor..çünkü doğal olduğunu ancak böyle anlayabiliyoruz.....artık çürümeyen sebze meyveden,eskimeyen yiyecek içecekten korkar olduk...

neyse aldım büyüük bir sabırla teek tek inceledim..yıkadım ve doğradım:))) bu benim çok zamanımı alıyorda.....sonuçta basit bir yemek orataya koyuyorum ama hazırlık aşaması beni dellendiriyo...


ıspanaklı kol böreği

çok alıp pişirmesemde öyle de çok severim ki bu ıspanağı.....kıymalı yemeğini..içine biraz bulgur atarsınız...nefis olur.....yufkayla yerim ben yine her zaman ki gibi ......

bazende böyle böreği düşer aklıma.....yıkayıp doğradıysanız bu aşamadan sonra iki dakkada börek hazır zaten.......nefis oluyor......bak yine canım istedi.......

bi kaç hafta önce paçanga böreği eklemiştim bloğa.......bu böreğide o gün yapmıştım..ikisini bi tepside yapmıştım..hadi tıklayıp hatırlayalım......


malzemeler.......
  • 3 adet yufka
  • 200 gr. kıyma
  • yarım kg. ıspanak
  • pul biber
  • tuz,zeytinyağı
sıvı harç için.....
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • üzeri için 1 yumurta sarısı
yapılışı.......
  1. ıspanaklar temizlenir,yıkanır ve doğranır....
  2. tavaya zeytinyağı konur.. kıyma eklenir kavrulur...
  3. doğranmış ıspanaklarda içine atılır..bi iki çevrilir ve ıspanaklar kendini bırakınca ocağın altı kapatılır..tuz ve pul biber atılır...
  4. sıvı karışım için yumurta , yağ ,yoğurt çırpılır....
  5. bir yufka serilir..
  6. sıvı karışım heryerine sürülür...
  7. ıspanaklı karışım her yerine serpilir....
  8. ve yufka bi ucundan başlayarak rulo halinde sarılır....
  9. rulo yağlı kağıt serilmiş tepsiye L şeklinde konulur....
  10. bütün yufkalar bitince üzerine artan sıvı karışım dökülür.ve bir yumurtanın sarısı sürülür.....
  11. üzerine ister susam ister çörek otu serpilir....
not........
  • sıvı karışımı istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..sütlede yapabilirsiniz...
  • ıspanak ve peynir karışımıda çok güzel oluyor....
  • yufkalarınız ince ve küçükse tek rulo yapın..büyük ve kalınsa yufkayı ortadan ikiye kesip iki rulo çıkarabilirsiniz..........
VE GDO LU ÜRÜN İSTEMİYORUM DİYORSAN TIKLA

7 yorum:

Hansa dedi ki...

Bu böreği kendime ithaf ediyor ve ellerine sağlık diyorum Disalim ...

HARİKA MUTFAK dedi ki...

uğraşına değmiş canım.afiyet olsun.ellerine sağlık...

Halenze dedi ki...

devrem bayıldım böreğine kokusu buraya kadar geldi. Sabah sabah çayımın yanına ne yakışırdı.. ben marul yıkarken kolumda gezen sülüğü görünce aklımı kaçırmıştım:)) ama zamanla alışıyo insan:)) artık evde sülük besliyorum dermişim:)) ellerine sağlık. hayırlı cumalar diliyorum devrem..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bu nefis lezzet uğruna ıspanakla uğraşmaya razıyım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nefis bir börek Disalcim, çok seviyorum. Ben de yapmıştım iki gün önce ama nedense fotoğrafını çekmedim. Pişmanım :))

Ellerine sağlık..

Şeftali Çiçeği dedi ki...

Ispanaklı börekleri pek sevmezdim ama bir komşumda ön yargılarımı yenerek yedim ve o günden beri pek bir istiyor canım sizinkiler de nefis görünüyor ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

hmmmm cok lezzetli cok
ellerine saglik :-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak