bu çöreği çok seviyoruz.genellikle herkes yedikten sonra içine ne koydun diye soruyor.çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim.aynı zamanda masrafsız.ama bir dilim asla yetmez...
Hamuru, normal mayalı ekmek hamuru.fırından bile alabilirsiniz.kolay gelsin...
MALZEMELER
hamur için
- -1 kg civarı un
- -1 paket dr.oetker maya
- -tuz
- -su
- -üzeri için bir yumurta
- -susam,çörekotu
İÇ MALZEMESİ
- -1 kg patates
- -1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- -1 tatlı kaşığı reyhan
- -tuz
- -1 çay bardağı kadar sıvıyağ
YAPILIŞI
- -un,su tuz ve maya hamur haline getirilir.mayalanmaya konulur.
- -bu arada patatesler soyulur,rendelenir,yıkanır ve suyunu süzmesi için süzgece konulur.
- -suyunu süzdükten sonra geniş bir kaba alarak içine yağ,tuz,biber ve reyhan eklenir.
- -mayalanmış olan hamurdan iri bir portakal büyüklüğünde bezeler alınır.
- -5 adet beze yapıp unlanmış tezgaha konulur.
- -birinci beze incecik açılır(tepsinizin büyüklüğünde)
- -yapmış olduğumuz patatesli iç dörde bölünür.tepsiye yaydığımız hamurun üzerine patatesli harçtan her tarafına dağılacak şekilde yayılır.
- -ikinci bezede açılır oda patatesin üzerine serilir.
- -yine harç,patates,harç patates.....beşinci bezede konulduktan sonra bir yumurta azıcık sıvı yağ ile karıştırılıp en üste sürülür.
- -susam ve çörekotu serpilip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
(bu çöreğin özelliği reyhan baharatında.her katında iç var.patatesler pişmez diye korkmayın.çok güzel pişiyorlaraltı katta yapabilirsiniz ama daha fazla yapmayın..afiyet olsun)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder