Eskiden bir yemek kitabında görmüştüm.portakal ile yapmışlardı.ben mandalina ile denemek istedim.daha küçük porsiyon olsun diye.
genellikle her kış her ramazan yaparım bu tatlıyı.açıkcası lezzet olarak sıradan bir pelte tadında olsada, görüntü açısından çok çekici gelir bu meyvacıkları yemesi.
hem hafif,hem bol vitaminli,hemde çok şirin oluyorlar.
yapın arkadaşlarınızı şaşırtın...
MANDALİNA TATLISI
- -8 adet mandalina
- -1 çay bardağı su
- -2 yemek kaşığı şeker
- -2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
- -mandalinalardan birer kapak kesilir.
- -çay kaşığı yardımı ile içleri dikkatlice oyulur.
- -çıkan içleri elimizle yoğurarak bir süzgeç yardımı ile suyunun çıkması sağlanır.
- -mandalinanın suyuna su şeker ve nişasta eklenerek ocağın üzerinde kaynayana kadar karıştırılır.
- -mandalina kaselerimizin içine doldurulur.kapakları kapatılıp soğuyunca afiyetle yenir...
(her ne kadar yukarıda tarifini verdiysemde mandalinaların boyutu,sulu oluşu ve ekşi veya tatlı oluşu su,şeker ve nişasta ölçümü değiştirebilir.siz yinede göz ölçünüzü kullanın)...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder