13 Aralık 2007 Perşembe

MİLFÖY PİZZASI



milföy gibi şekilden şekile giren başka bir hamur varmı....
her işe yarar....tatlısı ,tuzlusu ve daha nice tariflerle milföy dondurucularımızın sultanı oldu...
her hali güzel mübareğin.....



MALZEMELER

  • 12 adet milföy yaprağı
  • 1 yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
  • küp şeklinde doğranmış sosis
  • " sucuk
  • kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik


YAPILIŞI

  1. tepsiye sığdığı kadar milföyler az yağlanmış tepsiye dizilir.
  2. artan milföylerden şeritler kesilir.
  3. sucuk ,sosis ve yumurta beyazı karıştırılır.
  4. ayrı bir kasede salça ve kekik biraz su ile karıştırılarak sos haline getirilir.
  5. tepsiye dizilmiş olan milföylere sürülür.
  6. üzerine sosisli harç konulur.kaşar rendeside eklenerek ,kesmiş olduğumuz şeritlerden kafes şekli verilerek dizilir.
  7. üzerine yumurta sarısı sürülür.
  8. önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak