19 Aralık 2007 Çarşamba

DAVET VE ETİMEK TATLISI



bir kaç gündür koşuşturma ile uğraşıyoruz....hayır taşınmıyoruz...sadece arkadaşların bebekleri peşpeşe doğunca bizde üvey teyze olarak onlarla birlikte biraz yoğunlaştık...

ilk olarak esma arkadaşımın tatlış kızı elif ezginin doğum gününden iki kare....yeşildomatesin yakışıklı oğlunun doğum günü resimleride bu günlerde onun bloğunda boy göstermeye başlar...

çok cabuk büyüyorlar...zaman nasıl geçti bilmiyorum...onların büyümesi demek bizim bir yaş daha ileri atmamız demek...artık bayramlarda bizimde elimiz öpülecek....ve bizde bizden daha küçüklere emir verebileceğiz...

sorun şu ki bizden daha büyükler bizi hala çocuk görüyor...ve işten hala kaytaramıyorum...
hani yemeklere dek gelirsinizde kaynanan seni seviyor derler...benim için bu söz işin üzerine gidince söylenir...şöyle düşünün ...iş artı, ben eksi...çekim kuvveti yüzünden birbirimizi her zaman çekmişizdir....ya o beni...ya ben onu....

Allah hepimizin yavrularına ve sevdiğimiz bütün insanlara uzun ömürler versin...sağlıkla ve huzurla....

hanımefendinin menüsü şöyleydi...

*etimek tatlısı
*tuzlu kurabiye
*hazır pasta

etimek tatlısı yapılışı
  • 1 su bardğı seker boş tavada kavrulur.
  • rengi değişince 1.5 su bardağı su konulur kaynayınca etimekler batırılır.
  • ve tepsiye dizilir.
  • 2 çay bardağı irmik 1 su bardağı şeker ve 1kg süt tencerede kıvam alıncaya kadar pişirilir.
  • etimekler üstüne sıcak sıcaaaaak dökülür.
  • soğuduğu zaman kremşanti hazırlanır ve üstüne sürülür.
  • isteğe göre ve o anki psikolojiye göre süslenir.
afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak