19 Aralık 2007 Çarşamba

KARA KIZ TATLISI



tadını bildiğim ama isimlerini karıştırdığım bir kaç tarif vardır.........bunlar;

-karakız tatlısı
-prenses pastası
-prenses tatlısı
-ağlayan pasta
-ıslak kek

belki sizin için çokda karıştırılmayacak şeylerdir...ama ben hep karıştırmışımdır...yediğim zaman hepsinin içinde aynı malzeme var gibi gelir bana...

ben bu saydıklarımın hiçbirini yapmadım...gerçekten yapmadım....Allahtan arkadaşlar yapıyolarda bende isimlerini öğreniyorum....bu güzel tatlı komşum daha doğrusu arkadaş gurubumuzun en kıdemlisi olan habibe ablama ait....

çok güzeldi...teşekkür ediyorum ....
ve geçiyorum tarife..........

kek

  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kab.tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı kakao

krema

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık pirinç unu
  • 4 su bardağı süt
  • damla sakızı
  • 1 çay bardağı toz şeker

şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

yapılışı

  • kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır...yağ ve diğer malzemeler de eklenerek çırpılır...önceden ısıtılmış fırında pişirilir..soğumaya bırakılır
  • krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir...damla sakızı eklenir...
  • şerbet için su ve şeker biraz kaynatılır...ve soğumaya bırakılır....
  • kek soğuk şerbet soğuk üzerine gezdirilir....
  • kremada en üste yayılır....
  • afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak