daha önce hiç duymadığım ve yemediğim bir kurabiye yaptım.bütün hanımlar bilirki pastanın ,tatlının ve salatanın olduğu yerde kurabiye neredeyse hiç yenmez.o tek başına sonradan tüketilir.sofrayı kalabalık göstersin diye yapılır.
itiraf ediyorum o niyetle yaptım.ama baştan savma olmasın diye yenilebilir ,içinden kakaolu muhallebisi görünen pasta kadar çekici bir kurabiye olsun istedim.
gerçektende herkes yemek istemesede dolgulu haline aldanıp en az bir tane yedi.güzelde oldu.ama pastanın verdiği mutluluğu vermedi.
söylemeden geçemem muhallebisi çok güzeldi.başka pastalara sos olarak çok yakışır.
hamuru, elmalı kurabiye hamuru.başka bir hamur biliyorsanız ondanda yapabilirsiniz.özellikle kıtır olmasını isterseniz.
MALZEMELER
- 250 gr. margarin(yumuşamış)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kab. tozu
- 3 su bardağı un
üzeri için pudra şekeri
MUHALLEBİSİ
- 1,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 30 gr. margarin
YAPILIŞI
- hamur malzemeleri yoğrulur.gerekirse un katılır.
- 10 dk.dinlendirilir
- muhallebi için vanilya ve margarin hariç diğer malzemeler sürekli karıştırarak pişirilir.vanilya ve margarin ilave edilerek ocaktan alınır.
- hamur ikiye bölünür.ince bir şekilde açılır.karelere kesilir.karelerin ortasına yarım tatlı kaşığı kadar muhallebi konulur.
- bohça şeklinde kapatılır ve yağlanmış tepsiye ters olarak konulur.
- 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- pudra şekeri serpilerek servis edilir
AFİYET OLSUN
*tarifi tulosh.blogspot sayfasından aldım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder