21 Aralık 2007 Cuma

RULO MUZLU YAŞ PASTA


merhaba arkadaşlar....

bayram geride kaldı....oruç tuttuğumuz günleri unuttuk bile....zaman öyle hızlı ki bir haftaya kalmaz önümüzdeki senenin orucuda gelir...

çocukken ,günler bir yıl gibi,,,,büyüdükçe ,yıllar bir gün gibi geçermiş.....

gerçektende öyle oldu....belki yarın bir sene sonra olacak.....

efendim neyse yukardaki pastayı bayram için yaptım....insanların ramazan boyunca şerbetli tatlı yiyip bıkmış olabileceklerini gözönünde bulundurarak ,artık pasta özlenmiştir diye düşündüm....

tarifini bir kaç arkadaştan alıp biraz karıştırdım...birazda ben karıştırdım....oldu bişeyler.....bu arkadaşlardan biri ayşeyaman arkadaşım....diğeri ise hatırlamıyorum....kusura bakmayın....blogcu değilken aldığım notlardan buda....eğer sahibi çıkarsa bir kaç soru soracağım...hihi......

tadı harika,,misafirsavar,,,hafif,,,hazır gibi.....ben yiyenlerin yalancısıyım...(bu blog beni biraz bencilmi yaptı nedir)

malzemeler....
  • kek için,
  • 4 adet yumurta(beyazı kar haline getirilecek)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kab.tozu
  • krema için ,
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 poşet kakaolu kremşanti
  • pudingin belirttiği kadar süt....
  • 2 adet muz(ben bir muzu ikiye böldüm)
  • üst süslemesi için,
  • 1 poşet kremşanti
  • elma dilimleri
  • arzuya göre jöle(ben kullanmadım)
  • kenarları için kakaoya bulanmış hindistan cevizi
yapılışı.....
  • puding tarifine göre pişirilir....
  • soğuduktan sonra kremşanti toz halinde pudinge eklenir ve iyice çırpılır...
kek için.....
  1. yumurtanın beyazı ayrı bir kapta kar haline getirilir...
  2. sarısı ile şeker iyice çırpılır.....
  3. kabartma tozu ve un eklenir....
  4. en son yumurtanın beyazıda ilave edilerek yavaşca alttan üste doğru karıştırılır...
  5. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür....
  6. 180 dereceli fırında üzeri pembelşinceye kadar pişirilir....
  7. fırından çıkardıktan sonra kağıt ile beraber rulo yapılır....
  8. biraz bekletilir ve rulo açılır....
  9. içine yapılan krema sürülür.....
  10. sarmaya başladığımız noktada muz konulur ve yuvarlanır....
  11. servis edeceğimiz zaman dışı kremşanti ve arzu edilen meyvelerle süslenir....(ben ince elma dilimleri kullandım)
  12. kenarlara hindistan cevizi serpilir.....
afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak