21 Aralık 2007 Cuma

YE#27 SALAMURA HAMSİ (TUZLU HAMSİ)



yine güzel bir etkinlik...yeşimcim kolay gelsin....Karadenizli değilim ama oranın yemeklerine bayılıyorum....
bu sofrayı daha önce gördüm diyenler...size rüşvet teklif etsemde görmezden gelseniz.....çünkü bu sofrayı ben çok seviyorum...onun için eski tarifimle katılmak istedim......tam bir karadeniz sofrası...buyrun ...
Dikkat! bu sofraya aç karnına bakılması rica olunur...
nasıl sofra ama.sizlere biraz tuzlu hamsiden bahsedeyim.arkadaşım Trabzon'dan getirdi bu tarifi.ben yemeye doyamıyorum.çok lezzetli oluyor.bilenleriniz vardır belki.yeme şartlarınada uyarsanız benim gibi alışkanlık haline getirebilirsiniz.
1.şart haşlanmış patatesle yenecek
2.şart turşu kavurmasıda olacak
sofrada birde hamur çorbası var.onun tarifinide yakın bir zamanda yazacağım.şimdi gelelim hamsinin hazırlanışına;
Salamura için istediğiniz kadar hamsiyi temizleyerek kavanoza bir sıra hamsi bir sıra tuz şeklinde diziyoruz.hamsinin satılmadığı ama canınızın çok istediği bir anda çıkarıp yiyorsunuz.
YAPILIŞI
  • -yarım kilo kadar hamsiyi üstünü geçecek kadar su ile haşlıyoruz
  • -kaynadıktan sonra yine aynı miktar su ile haşlıyoruz
  • -bu işlemi 3 veya 4 kere tekrarlıyoruz
  • -süzüp bir tabağa alıyoruz
  • -patateslerde büyüklüğüne göre ikiye üçe bölerek haşlıyoruz.
  • -onuda bir tabağa alıyoruz.
  • -alel acele yapılmış bir salata ile çatal kullanmadan ve patateslerin kabuklarını bile soymadan ellerimizle yiyoruz...afiyet olmasını istiyorsanız deneyin derim

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak