tiramisuyu çok eskiden yapmıştım.yıllar sonra pastanede çok güzel görünen bir pasta gördüm.onu yemeliydim.arkadaşımla beraber içine düşecektik nerdeyse.yetinmedik bilmediğimiz bu pastadan iki tane sipariş ettik.oda tiramisuymuş.
olsun bizim yaptıklarımız gibi görünmüyordu.hazırı kimbilir ne kadar güzeldi.heycanla beklerken pastalarımız geldi.ilk ısırıklar lezzetliydi ama ikinci,üçüncü gittikçe eziyet haline dönüştü.
berbat bir tadı vardı.üstündeki kakao damağımı yakıyor,içindeki krema midemi bulandırıyordu.bir daha adını bile duymak istemiyorduk.
ama ben eskiden yaptığımı ve tadının daha değişik olduğunu hatırlayarak yeniden bir şans daha vermek istedim.sonuç harikaydı.herkes çok beğendi.ben bir oturuşta iki dilim yedim.tavsiye ediyorum şiddetle hemde
MALZEMELER
- 1 adet pastaban
- 1 su bardağı sıcak su(veya iki bardak)
- 2 adet karamelli kahve(üçü bir arada)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
KREMASI
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 kahve fincanı un(türk kahvesi)
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket labne
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- krema için süt,yumurta,un,şeker çırpılır,kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.vanilya katılır.soğuyunca labne katılır.
- sıcak su ,kahve,şeker karıştırılır ve kek ıslatılır.
- kekin birinci katı konulur,labneli krema sürülür
- ikinci katta üstüne konulur,yine labneli karışım sürülür.
*aslında özelliğinde üstüne bol kakao serpilmesi gerekiyor ama ben çok acı olduğu için serpmedim.muhallebili kurabiyenin içi artmıştı ondan sürdüm.üstünede bol hindistan cevizi serptim.daha güzel oldu
*bir gün bekleyince daha lezzetli oluyor BANA AFİYET CANI ÇEKENE EZİYET OLDU
HEPİMİZİN KÖTÜ KADERİ
1 yorum:
canım benim ellerine sağlıkk tiramisun çok güzel ama sana bişi söyleyimmi trimasuyu tek kat yap daha harika oluyor..iki katlısı daha kalın oluyor ye babam ye bitmiyor.....hayatcımmm çok marifetli gördüm seni:)))sevgilerimle
Yorum Gönder