18 Eylül 2011 Pazar

PEKMEZ SOSLU LABNELİ MUHALLEBİ


labneli muhallebi


bebekli anneler ekran başına...çocuğunuza yapabileceğiniz bir tarif ekledim:)

daha geçen seneye kadar bende bloglarda bebeğin yiyebileceği mamalar arıyordum.......meyve püreleri,muhallebiler,sebze püreleri.....vs....

insan neyle uğraşıyorsa her yerde o uğraştığı şeyden olsun istiyor.....mesela hamileyken bana faydası olan tarifleri görmek istiyordum ya da hamile olanların günlük gibi bloglarına yaşadıkları sıkıntıları,yada olumlu olan şeyleri yazmalarını istiyordum......ama kendim yazmadım :)))))

sonra bebek oldu.....bu seferde ek gıda zamanında ona yedirebileceğim mamaların peşine düştüm.....bunla ilgili bazı bloglar buldum ama daha fazlasını görmek istiyordum......ve yine kendim ,kendi tecrübelerimi paylaşmadım........

bazen kızımın okulunda kermese bişeyler isterler ve ben yine blog blog ararım kermese ne iyi gider diye......keşke biri kermese ne hazırlanacağı ile ilgili blog yapsaymış derim....ama kendim yine yaptığımı paylaşmam....

yapmam ,paylaşmam derken bencillikten değil zaman bulamadığımdan ya da yayınlamaya gerek duymadığımdan.......keşke bu saydıklarımıda bi kategori altında yapıp saklasaymışım..hem hatıra kalırdı hemde benim gibi meraklısı olanların işine yarardı.....

zamanı geri alamadığımıza göre hamile arkadaşlara duyurulur...sonradan pişmanlıklar yaşamasınlar diye şimdiden bi günlük blog yapsınlar kendilerine.....:))

tarife geçelim tabiki.....bir gün canım sütlü tatlı istedi....hem benim tatlı ihtiyacımı giderecek hemde Gazel'e mama olacak bi tarif aradım......ve buldum......

tarifi arkadaşım mis kokulu lezzetlerden aldım....

içinde pirinç unu olduğu için tadı mamayı andırıyor.....peynir karışımı ile birlikte hoş bir lezzet çıkıyor ortaya....tarif için teşekkür ediyorum arkadaşıma.......küçüklüğümden beri bebek mamalarını çok severim zaten...(pirinç unlu mamalardan bahsediyorum:)........



malzemeler....
  • yarım litre süt
  • 4 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket 200 gr. labne peyniri
pekmez sosu için...
  • 1 çay bardağı su
  • yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
ben erik suyundan sos yaptım pekmezim olmadığı için.....1 buçuk çay bardağı erik suyuna 1 tatlı kaşığı nişasta ve az şeker ilavesiyle sos yaptım...

yapılışı......
  1. süt ,pirinç unu ve şeker iyice karıştırılır.....
  2. orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir....
  3. kaynadıktan sonra ılınması için ocaktan alınır......
  4. ılınan muhallebiye bir kutu labne karıştırılır......kaselere paylaştırılır..
  5. başka bir kapta su pekmez ve nişasta karıştırılarak pişirilir....
  6. sosta piştikten sonra muhallebilerin üzerine dökülür......
afiyet olsun......

5 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Disalciğim merhabalar..
görüntü harika !
tadıda öyledir şüphesiz...
çok sevgiler.

bırtutamkekik dedi ki...

mmm:)))
enfess göörünüyor canım...
olsada soğuk soğuk yesem dedirtti bana:)
bende mimin var kabul buyurursan şayet:)
sevgilerimle...

zeymurancafe dedi ki...

emınım harıkadır hem benım damak tadıma da uygun ellerıne sağlık canım

LaMa dedi ki...

once sastim, pekmezin sosu ne guzelmis diye, sonra seni gidi saliha seniii dedim :) FB gitti, uzak kaldik cicim ya, ozleidm

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Canım merhaba muhallebi tarifini beğenmene çok sevindim bizdede pirinç unlu tarifler çok seviliyor pekmez sosuda değişik bir tarif ama ben senin yaptığın sosuda kullanıp farklı bir şeyler yapacağım ellerine sağlık sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak