büyük balığı fazla sevmiyoruz biz, anladım......
hamsiden ve benzerlerinden vazgeçemiyoruz........ne zaman büyük balık yesem hep aynı duygular oluşuyor........yavan tat.......
daha önceki uskumru denemde de aynı şeyleri yazmışım ..onu okuduktan sonra iyice karar verdim yavanlık konusunda.....
ilk yemeye başladığımda her şey harika ama yemeye devam ettikçe tadından sıkılmaya başlıyorum.....ve balığın yer yer siyah olan etli kısımları ağzımın tadını bozuyor onun için balığın çok az bir kısmını yiyebiliyorum......
yinede bu balığın seveni de vardır diye düşünüyorum....yinede her balığı deneme çabalarım devam edecek..belkide başka bir pişirme yöntemi uygulamam gerekiyordur......
FIRINDA USKUMRU BALIĞI
malzemeler.......
- 3 adet uskumru
- 2 adet orta boy patates
- yarım limon
- zeytinyağı,tuz
- uskumruların başları kesilir...içleri temizlenir ve iyice yıkanır...
- 3-4 cm genişliğinde kesilir....
- yağlı kağıt serili fırın tapsisine dizilir..
- aralara yuvarlak doğranmış patatesler ve yarım ay doğranmış limonlar konulur...
- az zeytinyağı ve tuz serpilir..önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızartılır...
veeeeee kırmızı mercimek çorbası..........
balık menülerinin vazgeçilmez çorbası.....ben en çok bu çorbayı yakıştırıyorum tarifini ayrı yazacağım...çünkü arşiv için düzenli olmasını istiyorum......
birde olmazsa olmaz salata rokalı salata................
ben genelde limonu salataya sıktıktan sonra limonu kabuğu ile beraber küçük küçük doğrayıp salataya karıştırıyorum harika oluyor........özellikle limonları seçip yiyorum bu tada bayılıyorum....
LİMON PARÇALI ROKA SALATASI
malzemeler..
malzemeler..
- bir demet roka
- yarım demet dere otu
- beş altı yaprak kıvırcık
- bir adet domates
- yarım limon(salata miktarına göre 1)
- zeytinyağı,tuz
- bütün yeşillikler önce yıkanır ve sirkeli su dolu kapta biraz bekletilir...
- sonra tekrar yıkanarak ister elle ister bıçakla irili ufaklı parçalanır..derin bir kaseye konulur...
- domates doğranır eklenir...
- ayrı bir kasede yarım limon sıkılır..üzerine yeterince zeytinyağı ve tuz konur çatalla çırpılır..salatanın üzerine gezdirilir....
- limon fazla sıkılmaz ve kalan kabuklu kısım küçük küçük doğranır...salataya eklenir...
4 yorum:
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar, limonu sıktıktan sonra salataya doğrama fikride çok hoş, hem görüntü hem lezzet bakımından.. sevgiler dostçakalın
Ellerine sağlık arkadaşım hepside bir harika görünüyor
Balık mı gördüm ben? Yok,yok baliiikkk.
Çok severim her türlüsünü bayılırım her ne kadar ev halkının arası olmasada.
Ellerine sağlık canım foto mesh etti...
O salata tabağını direk yutmak istiyorum :))))))
paluklar zaten benlik...
ellerine sağlık cicim....
Yorum Gönder