18 Mart 2012 Pazar

PATATES PÜRELİ ET




blog yazmak benim için öyle iş haline gelmiş ki sanki hafta sonu tatilmiş te ,tarif eklenmez miş gibi....:)) bu hafta sonuna kadar da tarif eklemiyordum.......

şöyle bir bakıyorum arkadaşlara da , kimse girmiyor anlaşılan......kısaca hafta sonu dükkanı kapatıyoruz bizde ...bizimde tatilimiz var dimi ama:)))

artık daha sık tarif ekler oldum.....7 gün 24 saat çalışıyorum:)) disalin mutfağı hep açık....



püreli et



et yemekleri fazla yapmazdım.....sert olurdu pişerken....ama artık bi yöntemle etleri daha yumuşak kullanıyorum........eti yemeğe katmadan önce düdüklüde on beş dakika haşlıyorum....ama çook az bir suyla....ben diyim yarım çay bardağı siz deyin onunda yarısı...:))

bu şekilde haşlanan eti yine kavuracaksam kavuruyorum,yemeğe katacaksam katıyorum.....

bu nefis tarifi canım arkadaşım lezzet avcımdan aldım.....onun fotoğrafı kadar iç açıcı olmasada , sofraya koymadan son anda yakaladığım batan güneşle bir kare çekmeyi başardım......misafirleri sofrada çok az beklettim ama tarifi buraya koyacak kadar çekebildim...:))))

ben ve misafirlerim çok beğendik......tarif için canım arkadaşıma çok teşekkür ediyorum......


Malzemeler:
  • 4 Patates
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Kilo Kuşbaşı Et
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Tuz, karabiber
  • Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
  1. düdüklü tencerede et 15 dakika çok az suyla haşlanır......
  2. haşlanan et ayrı bir tavada az yağda kavrulur...
  3. kavrulan  ete salça, tuz ve karabiber eklenir.
  4. Başka bir tencerede patatesler haşlanıp sıcakken ezilir.
  5. Patatesin içerisine süt, tereyağ, kaşar peyniri ve tuz ilave edilip karıştırılır.
  6. Yağlanmış tepsiye patates püresi  koyulur.üzerine et serilir....
  7. Üzerine tekrar kaşar serpip ısıtılmış 180 dereceli  fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar tutulur.
not.....
  • arkadaşım etin sulu kıvamda olması gerektiğini söylemiş...haklıda söylemiş....ben bu ayrıntıyı sonra gördüm....siz patatesin üzerine eti serdiğinizde üzerine etin suyundan gezdirin....
  • etin içinde soğanda vardı siz yine eklersiniz.....
  • ben etin üzerine tereyağ parçaları ekledim ..fırında eriyip tat versin diye.....
  • fırınlama işini en son yiyeceğiniz zaman yapın ki kaşarlar sertleşmesin...eriyik halde olsun......


14 yorum:

Nergiz GP dedi ki...

Mmmmmm nefis görünüyor eminim tadı da öyledir eilinize sağlık.

Nesrin dedi ki...

Dediğin gibi haftasonu bir rehavet çöküyor insana, bloglara uğrayan yok :) Gerçi bu hafta herkes havanın güzel olmasını fırsat bilip kendini dışarı atmış olabilir.

Yemek de enfes görünüyor, ellerine sağlık :) Ben de dediğin gibi düdüklüde pişirmeyi öğrenene kadar sert oluyor diye et yemeği yapmazdım. - Yeni evliyim de yemek yapmayı daha yeni yeni öğreniyorum o bakımdan :)- Actifryım var mesela, tavuuğu güzel yapıyor ama eti kurutup lastik gibi bir hale getiriyor. En güzeli düdüklüde (ben soğan da katıyorum böylece hem yumuşak oluyor, hem tadı güzel oluyor) haşlayıp sonra istediğin yemeği yapmak :)

SeyyAh dedi ki...

Merhabalar.. Uzun zaman oldu, atandığım yeni görevimden dolayı pek zaman bulup ilgilenemiyorum ama sizler hep aklımızdasınız.. Az önce hanımla konuşurken bir bakalım dedik gene güzelliklerle karşılaştık... Ellerinize ve emeklerinize sağlık...
Bu arada maşallah kızımız büyümüş abla kardeş evi şenlendirmişlerdir iyice..Ailecek en içten selam ve sevgilerle sağlıklar diliyoruz.. Fatma & Akif (Soframdan & SeyyAh)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

İYİ HAFTALAR DİLERİM DİSALciğim,
ELİNE SAĞLIK CANIM
sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

bu ne güzelll bir görüntü böyle salihacımm..ellerin dert görmesin..hayırlı haftalar

Özgür Tatlar dedi ki...

Disal hanim ,ben de sizin gibi et yemeginden tedirgin oluyorum.Bazen gercekten sert oluyor ,aslinda kuzu eti daha garanti gibi .Ama onun da kokusu agir oluyor...

Baharcicegi dedi ki...

Bugün pazar bloglarda tatil yapiyor arada senin gibi hamarat blogcularda yok degil masallah bu aralar bir girdin mutfaga döktürüyorsun
Püreyle eti bu halde yememistim degisik olmus eline saglik canim

HARİKA MUTFAK dedi ki...

merhaba...patates ve et buluşması çok değişik.ellerine sağlık.

ab-ı hayat dedi ki...

Maşallah diyelim canım,son zamanlarda gerçekten hızlısın.Tariflerine yetişemiyorum:::)))

Ellerine sağlık harika görünüyor,patates püresi ile harika bir uyum olmuştur.


sevgiler...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çok güzel bir et yemeği olmuş. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Hafta sonu bizim mutfakta da patates püresi vardı. Bayılırım ama sık yapmam nedense :) Pürenin et ile uyumu müthiş, ellerine sağlık Disalcim..

zeymurancafe dedi ki...

çok guzel gorunuyor emınım tadı da nefıstır ellerıne sağlık,sevgıler..

www.lezzetavcisi.net dedi ki...

Canım ellerine sağlık..Seninkide harkulade olmuş =)

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Maşallah, hızına yetişemiyorum.
Bu aralar sayfanı sık sık güncelliyorsun.
Dediğin gibi hafta sonu çok az tarif ekleniyor, kimse girmeyince de tarifimiz arada kaynamasın diyerek sayfayı güncellemiyoruz.
Hele şimdi baharda geldi ya, blog güncellemek artık iyice ihmal edilir : )
Bu arada;
Tarif nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Ben patatesin üzerine köfte yerleştirerek yapmıştım ama tam bir et düşkünü olan eşim buna kesin bayılır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak