genelde bi şeye taktımı takarım....
bu aralar yoğurt yapımına taktım ya artık benden bol bol yoğurtlar görebilirsiniz...
süt reçeli takıntımda olmuştu biliyorsunuz:))
bunu deneyli çok oldu ama ancak ekliyorum......çok değişik aman aman bi tarif değil..sadece benim gibi meraklısına ,acaba denenmişmidir diyenlere gelsin bu tarif...
ayrıca öyle ,yok ev yapımı, yok sağlıklıda diyemem ..çünküü zaten mayası maya değil..katkılı bir hüptrikten sağlık beklemelimiyiz bilmiyorum tabiki...
merakımı dindirmek için denediğim bir tarif.......
yoksa çilekli yoğurt yapımını net ten bool bol gördüm yani.....daha sonra meyveli yoğurtlarlada deneme yapacağım......öylesine yaa.....:)))
nasıl olduuu......yoğurdumuz biraz sulu oldu.......ama mayalandı yani..güzeldi:)) hüptriğinde sulu yapısından dolayı belkide katı bir yoğurt olmadı..
küçük kavanoza mayaladım ben....
içine mayalanma esnasında çilekli reçel katılabilir.....keşke öyle deneseymişim tüh yaaa.....neyse haftaya onu yapayım bari...
tarifi yazıyorum......benim gibi meraklısına ....:)
malzemeler....
- 1 küçük kavanoz süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 poşet hüptrik(hazır meyveli yoğurt)
- süt ,parmağı yakar yakmaz arası bir sıcaklığa gelene kadar ısıtılır..
- kavanoza doldurulur....
- şeker atılıp eriyene kadar karıştırılır...
- hüptrik içine eklenir karıştırılır..
- kavanozun kapağı kapatılır ve güzelce sarılır...
- 7-8 saat bekletilip daha sonra buzdolabına kaldırılır...en az 6 saat bekletip daha sonra afiyetle yenir......:)
1 yorum:
ellerinize sağlık sizde benim gibi taktınmı takanlardansınız demek:))yoğurdu televizyonda duymuştum en sağlıklısı aktivyanın sade olanıyla mayalamakmış bende onunla mayaladım sizede tavsiye ederim:) sevgiler
Yorum Gönder