2 Ocak 2014 Perşembe

PATATESLİ MAYALI RULO POĞAÇA VE ACILI ŞERİT POĞAÇA

mayalı patatesli rulolar
patatesli rulo poğaça

geçen yaptığım süt dilimi tarifimizin, ilk denemede tutmayan ballı şekerli sütü, poğaçaya terfi etmişti...

zaten mayalı poğaçalara şeker katılıyordu...e bu süt birde ballı ki daha güzell...

süt dilimi gibi şekerli bir tarif yanınada ancak tuzlu poğaça güzel giderdi...

iki tepsi kadar poğaçam oldu ama hepsini bu şekilde yapmadım.birazını da acılı şerit poğaça yaptım...biz çok beğendik...sade ve peynirli şerit poğaçalar için tıklayınız..

olur da sizin de süt dilimi için yaptığınız süt kesilmezse :) denersiniz....

hatta içine süzdüğüm peynir altı suyundanda ekledim...normal süt ile yaptığımız poğaçadan hiçbir farkı yoktu..çok güzeldi....süt kesilmelerinde dip suyundan poğaça yapılabilir demek ki...



acılı şerit poğaça
acılı şerit poağaça

fotoğrafın tam hali için üzerine tıklayabilirsiniz..
poğaça malzemeleri süt dilimi tarifimizden artan ballı sütlerle yapılmıştır....


malzemeler....

  • 500 ml. ballı süt ( yarım kg süt içinde 4 yemek kaşığı bal,2 yemek kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı sirke vardı,bir kaç damla limon suyu)
  • 1 su bardağı peynir altı suyu ( kesilmiş sütün süzülmesiyle peynir haricindeki su )
  • 1 su bardağı zeytinyağı ( bir kaç yemek kaşığı fazladan yağ ekledim)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • üzeri için yumurta sarısı ( beyazını içine ekleyebilirsiniz)

patatesli iç malzemesi için...

  • 2 adet patates
  • tuz,zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • yumuşak tereyağ

 acı biberli iç malzeme için...

  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • yarım çay bardağı su
  •  yumuşak tereyağ

 yapılışı.....

  1. hamur malzemeleri yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır..
  2. mayalanmaya bırakılır...
  3. patates soyulur çok küçük küpler halinde doğranır...
  4. yağı tuzu ve salçası eklenir....
  5. acı biber iç malzeme için biber salçası kekik,yağ ve su karıştırılır...
  6. mayalanan hamurdan büyük beze alınır....açılır büyük servis tabağı kadar..içine az tereyağ sürülür...ve patatesli harç serpilir hertarafına...
  7. rulo yapılır...bıçakla istediğiniz kalınlıklarda kesilir....yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir..
  8. biberli şerit için hamurdan küçük bezeler alınır..her beze açılır...tereyağ sürülür...bıçakla uzun uzun şeritlere ayrılır....
  9. içine salçalı sos sürülür...ve verev şekilde sarılır...bir ucu alta getirerek tepsiye dizilir..
  10. üzerlerine yumurta sarısı sürülür....
  11. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir...


3 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Süt dilimlerini bende henüz denemedim,güzel görünüyorlar,emeinim oldu sizinkide,pogaca tarifinide denicem,epeydir degisik bisi yapmiyorum,elinize saglik sevgiler...

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

Yaşamın Ta Kendisi dedi ki...

ikisi de harika görünüyor:)elinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak