10 Mart 2014 Pazartesi

ELMALI ŞERİT KURABİYE

elmalı şerit kurabiye

elmalı kurabiyelere başka başka versiyonlar.....

her zaman yaptığınız kurabiyeye bi kaç çizik atarak şeklini daha cazip ve değişik hale getiriyorsunuz ve çok değişik bir tarif yapmışsınız havanız oluyor..:)

tadı sıradan elmalı kurabiye.....birazına kakao ekleyerek içinide hindistan cevizi katarak farklı bir tarif çıkarmış oldum....içi çok lezzetli oluyor tavsiye ederim....


h.cevizli şerit kurabiye
h.cevizli ve elmalı şerit kurabiye

malzemeler....

  • 250 gr.yumuşak tereyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un(duruma göre azaltıp çoğaltabilirsniz.)
  • hamurun yarısına eklemek için 1 yemek kaşığı kakao

iç malzemesi için....

  • 3 adet elma
  • yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
  • ceviz,fındık,damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 su bardağı h. cevizi
  • 1 yumurta akı (küçükse iki)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

yapılışı....

  1. elmalar soyulur.. rendelenir ..tavada üzerine şeker eklenerek kavrulur...
  2. içine tarçın , ceviz fındık eklenir...
  3. hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur...şekil alabilen bir hamur yapılır...hamurun yarısına kakao eklenir ...
  4. hamurdan bezeler alınır...beze açılır ve bir kapak yardımı ile yuvarlak kesilir..
  5. yuvarlak parça 8 eşit parçaya bölünür..
  6. her üçgenin dar olan kısmına bıçakla üç veya dört kesik atılır...
  7. geniş kısma elmalı harç konur ve dar kısma doğru rulo yapılır...ay çöreği gibi hafif öne doğru kıvrılır...
  8. kakao katılmış hamur aynı şekilde açılır kapakla kesilir..
  9. şeker ve yumurta beyazı ile karıştırılmış h. cevizi elmalıda olduğu gibi hamurun geniş tarafına konulur ve rulo yaparak sarılır....
  10. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir....

8 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Ellerine sağlık. Bu şekil çok şık oluyor. Sende harika yapmışsın. Daha önce pastacı arkadaşların birind egörmüş ve notumu almıştım. İlk misafir yapılacak inşallah . afiyetle , sağlıkla kal.

Emine dedi ki...

saliha hnm nasıl güzel tarifler paylaşıyorsun böyle ALLAHIM görsellere bayıldım tadlarıda harikadır kesin eline sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik insaallah bende denemek istiyorum. Selamlar

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik cok güzel görünüyorlar, ben bu kurabiyeyi kermes icin.yapmayi düsünüyorumaksamdan yapsam sabaha kadar elmali harc kurabiyeyi yumusatir mi acaba?

Disalce dedi ki...

merhaba

evet elmalı harç durdukça kurabiyeyi yumuşatıyor...

(ben kurabiyeyi erken fırından aldığım içinde yumuşamış olabilir..eğer fırında biraz daha fazla tutuarsak belki çıtırlığını muhafaza edebilir..)

eğer kendi yaptığınız bir kıtır kurabiye varsa şekli o hamurda kullanabilirsniz..

Adsız dedi ki...

Sesiz Takipçi...:)
Sevgili disal şekli şahane tarifin için mutfaktayım.Daha önce kek ile yaşadığım deneyimim vanilya ile limon kabuğu rendesi lezzeti birbirini tamalamıyor ağır oluyor bu nedenle ben ayrı olarak kullanıyorum.Acaba bu tarifte nasıl bir sonuç çıkıyor.Cesaretlendirirseniz mutlu olurum...Sevgilerimle..:)

Adsız dedi ki...

Sesiz Takipçi...:)
Sevgili disal tarifi denedim,yoğurt yerine 1 çay bardağı süt kullandım gevrek sevenler için nacizane deneyimimi paylaşmak istedim ertesi güne kalınca ilk günki gibi olmasada yoğurt ile yapılana göre daha gevrek kaldı keyifli bir tad:)
Şekli konusuna gelince çok kolay görünmesine rağmen bu sizin sağladığınız kadar şık görüntü elde etmek için kesimlerde dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum....
Sevgilerimle..:)

Disalce dedi ki...

çok sevgili sessiz takipcim :)

deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkürler...gerçekten çok memnun oluyorum....

bazen kendi tarifimi bile aynısı gibi yapamadığım oluyo:))) o anlık malzemelerin doğru yerde doğru zamanda birleşememesi galiba:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak