7 Mayıs 2014 Çarşamba

CEPLİ POĞAÇA

cepli poğaça
cepli poğaça



hamurla oynamayı seviyorum.....ona değişik görünümler vermeyi , çocukları şaşırtmayı seviyorum...

farklı tarifler gördümü denemeden duramıyorum....

benim gibi farklı tarif ,sunum seven arkadaşlarda var biliyorum :)

yine farklı bir tarifle karşınızdayım..yine çocuk doğum günlerine alternatif olacak bir sunum...ya da pikniğe falan giderken el yapımı sandviç misali yiyebilirsiniz....

unumla başım dertteydi ne zamandır.....yoğurunca rengi koyulaşan , pişerken tam istediğim sonucu vermeyen bir hamur deneyimim oldu.....neyse ki kurtuldum o undan..

bu poğaçada o undan yapıldı o yüzden rengi hafif koyu....tekrar deneyeceğim tarifi tabi zaman  bulabilirsem.....malum finallere hazırlık yapıyorum....

şimdi tarife geçelim ...normal mayalı poğaça hamurundan yapılmış, sadece katlama şekli ile diğer poğaçalardan ayrılan bir sunumu var. ceplerine istediğiniz peynir domates, salatalık biber koyabilirsiniz...isterseniz bir cebine köfte diğer ceplere salata....vs....

tamamen sizin damak tadınıza kalmış.....

cepli poğaça sandviç
cepli poğaça


malzemeler....

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
  • aldığı kadar un
  • üzeri için susam
  • içine sürmek için zeytinyağ

piştikten sonra ceplere koymak için..

  • domates,salatalık,havuç,peynir,dereotu,maydanoz.....vs.....

yapılışı......

  1. süt ,şeker ve maya karıştırılır biraz bekletilir...maya biraz kabarınca diğer malzemelerde eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yğrulur...
  2. hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır...
  3. bezenin biri açılır ....(tatlı tabağı kadar) zeytinyağ sürülür....
  4. ikiye katlanır...zeytinyağ sürülür....dörde katlanır ....katlama noktaları elle bastırılıp sıkıştırılır ki açılmasın kabarırken...birde kat yerleri hafif aralansın diye hafif aşağı doğru çekilir ..
  5. yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizilir.....
  6. üzerine yumurta sarısı sürülür....susam serpilir...
  7. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.....
  8. ılıdıktan sonra servis yaparken ceplere domates,kaşar peyniri,köfte ,salata yerleştirebilirsiniz...
  9. afiyet olsun....

7 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir poğaça çok kullanşlı sevgiler...

nisamla dedi ki...

eline sağlık mutlaka deneyeceğim ben böyle poğoçalara bayılıyorum .
un konusunda çok iyi anlıyorum snei benmde başıma geldi 2 kez kek ve krep yapa yapa zor bitirmiştim unları Efsane unu çok seviyorum :) sevgiler

günlük yaşamım dedi ki...

gerçekten cepli olmuş çok şirin ve lezzetli görünüyor

Unknown dedi ki...

Çok guzel bir fıkır olmuş,cocuklar ıcın yepyenı bır sunum.Ellerıne saglık.

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

ellerine sağlık.. bu güzel tariflerini muratbey peynirlerinin düzenlediği yarışmaya gönderdin mi?
yine harika olmuş.

Unknown dedi ki...

Birbirinden farkli pogacalar gercekten super :) Ellerinize Saglik.

Unknown dedi ki...

Cok sirin olmus. Ellerine saglik canim.
Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak